HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vimmerbyföreningen utan styrelse

Vimmerby På gårdagens årsmöte i Vimmerby stod det klart att det inte blir någon ny föreningsstyrelse. Men både föreningen och all lokal verksamhet finns fortfarande kvar.
Foto: Irene Johansson
Den avgående styrelsen tackades av med blommor. Från vänster: Ulla-Britt Gustavsson, Marianne Olsson, Göran Johansson, Gunilla Johansson, Selly Berggren och Björn Johansson, ordförande för Hyresgästföreningen Sydost.

– Det är synd, men det finns inte folk till det, säger tidigare ordföranden Gunilla Johansson.

Var det någon som anmälde intresse för att engagera sig?

Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

– Nej, det var det inte. Men arbetet fortsätter vi med i år i alla fall.

Hon tycker att det känns bra att avgå från föreningsstyrelsen, men behåller ändå sitt engagemang i den lokala Hyresgästföreningen i Storebro.

Hyresgästföreningen Vimmerby finns fortfarande kvar som förening, även om styrelsen nu är vilande. Det innebär att om det kommer fram folk som vill engagera sig går det att väcka styrelsen till liv igen. Och även om den just nu inte är verksam så finns fortfarande en förhandlingsdelegation till hyresförhandlingarna, en grupp som samarabetar med Vimarhem i en boinflytandekommitté och kandidater till Hyresgästföreningens regionfullmäktige i mitten av april.

Läs ocksåStorgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige

– Till fullmäktige hittade vi en ny, så det är positivt, säger Irene Johansson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Läs mer:

Vimmerbystyrelsen läggs ner

Läs ocksåAngelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyrorEn kvinna står på en gata i Tranås. I bakgrunden syns en grupp andra kvinnor och män som samtalar med varandra. Kvinnan i förgrunden heter Angelica Engvall. Hon bär vinröd jacka och har glasögon och långt brunt hår.
Läs också Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Birgittas ja räddade föreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.