Annons

Vimmerbyföreningen utan styrelse

Vimmerby På gårdagens årsmöte i Vimmerby stod det klart att det inte blir någon ny föreningsstyrelse. Men både föreningen och all lokal verksamhet finns fortfarande kvar.
Foto: Irene Johansson
Den avgående styrelsen tackades av med blommor. Från vänster: Ulla-Britt Gustavsson, Marianne Olsson, Göran Johansson, Gunilla Johansson, Selly Berggren och Björn Johansson, ordförande för Hyresgästföreningen Sydost.

– Det är synd, men det finns inte folk till det, säger tidigare ordföranden Gunilla Johansson.

Var det någon som anmälde intresse för att engagera sig?

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Nej, det var det inte. Men arbetet fortsätter vi med i år i alla fall.

Hon tycker att det känns bra att avgå från föreningsstyrelsen, men behåller ändå sitt engagemang i den lokala Hyresgästföreningen i Storebro.

Annons

Hyresgästföreningen Vimmerby finns fortfarande kvar som förening, även om styrelsen nu är vilande. Det innebär att om det kommer fram folk som vill engagera sig går det att väcka styrelsen till liv igen. Och även om den just nu inte är verksam så finns fortfarande en förhandlingsdelegation till hyresförhandlingarna, en grupp som samarabetar med Vimarhem i en boinflytandekommitté och kandidater till Hyresgästföreningens regionfullmäktige i mitten av april.

Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

– Till fullmäktige hittade vi en ny, så det är positivt, säger Irene Johansson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Läs mer:

Annons

Vimmerbystyrelsen läggs ner

Läs ocksåStarkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg
Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.