HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Visbybor får forma ny stadsdel

Visby Hur ska det nya bostadsområdet mellan Pilhagen och Furulund se ut? Det vill hyresvärden Gotlandshem ta reda på och bjuder nu in allmänheten till två dialogdagar.

Kommunägda Gotlandshem planerar att bygga ett nytt bostadsområde i sydvästra Visby. Området ligger mellan Gråbo, Pilhagen, Furlund och Terra Nova, men har inte fått något eget namn ännu.

— Vi är väldigt tidigt i processen och just nu kallar vi det för Visbys nästa kvarter. Det kommer att bygga ihop flera stadsdelar och tanken är att bygga minst 100 lägenheter med varierade ändamål. Det kan bli vanliga lägenheter, studentbostäder eller trygghetsboende, det vet vi inte riktigt än, förklarar Nora Olofsson på Gotlandshem.

Läs ocksåEn tappad nyckel kan stå dig dyrt

Gotlandshem vill få in synpunkter på hur det nya kvarteret ska utformas och kommer i mitten av april att bjuda in allmänheten till en medborgardialog.

— Det här är en ny metod vi vill testa. Vi har haft den här dialogen med våra hyresgäster tidigare, men nu vill vi vända oss till en större krets. Vi vill få in så många synpunkter som möjligt om vad man tycker är ett bra boende, säger Nora Olofsson.

Enligt bolaget kan det handla både om områdets utformning, hur bostäderna ska se ut och vad som kan skapa trivsel och trygghet. Dialogen kommer bestå av träffar under två dagar där både skolor, närboende och allmänhet bjuds in. Sedan ska de inkomna synpunkterna sammanställas och redan efter en vecka ska resultat presenteras på en ny träff.

Läs ocksåEnkät ska påverka nya hyror

— Vi kommer jobba aktivt under veckan med det vi fått in och tillsammans med arkitekter och stadsplanerare forma en vision för området, säger Nora Olofsson.

Underlaget ska sedan användas i arbetet för att ta fram en ny detaljplan för området.

Läs också Han blir ny ordförande för Gotlandshem Barnens spadtag startade Bläckfisken Minskad kö till nya Visbybostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.