Annons

Visbybor får forma ny stadsdel

Visby Hur ska det nya bostadsområdet mellan Pilhagen och Furulund se ut? Det vill hyresvärden Gotlandshem ta reda på och bjuder nu in allmänheten till två dialogdagar.

Kommunägda Gotlandshem planerar att bygga ett nytt bostadsområde i sydvästra Visby. Området ligger mellan Gråbo, Pilhagen, Furlund och Terra Nova, men har inte fått något eget namn ännu.

— Vi är väldigt tidigt i processen och just nu kallar vi det för Visbys nästa kvarter. Det kommer att bygga ihop flera stadsdelar och tanken är att bygga minst 100 lägenheter med varierade ändamål. Det kan bli vanliga lägenheter, studentbostäder eller trygghetsboende, det vet vi inte riktigt än, förklarar Nora Olofsson på Gotlandshem.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Gotlandshem vill få in synpunkter på hur det nya kvarteret ska utformas och kommer i mitten av april att bjuda in allmänheten till en medborgardialog.

Annons

— Det här är en ny metod vi vill testa. Vi har haft den här dialogen med våra hyresgäster tidigare, men nu vill vi vända oss till en större krets. Vi vill få in så många synpunkter som möjligt om vad man tycker är ett bra boende, säger Nora Olofsson.

Enligt bolaget kan det handla både om områdets utformning, hur bostäderna ska se ut och vad som kan skapa trivsel och trygghet. Dialogen kommer bestå av träffar under två dagar där både skolor, närboende och allmänhet bjuds in. Sedan ska de inkomna synpunkterna sammanställas och redan efter en vecka ska resultat presenteras på en ny träff.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

— Vi kommer jobba aktivt under veckan med det vi fått in och tillsammans med arkitekter och stadsplanerare forma en vision för området, säger Nora Olofsson.

Annons

Underlaget ska sedan användas i arbetet för att ta fram en ny detaljplan för området.

Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.