Annons

”Visst kan han sitta kvar”

Mora ​Regionordförande Lars-Åke Larsson, Örebro, tycker inte att den vitsande förtroendevalde i Mora, Kenneth Nyström, behöver avgå. – Jag har pratat och mailat med Kenneth och jag uppfattar hans ursäkt som uppriktig. Han vet att han gjort fel.

​I den information Kenneth Nyström delar ut till de boende i Tomtebo i Mora brukar han smyga in vitsar för att fylla ut och så även i februaris utskick. Men vitsen ”Bäst att tvätta sig bättre hädanefter, sa gubben, när hustrun fick ett negerbarn.” väckte starka reaktioner och en boende tipsade media.
– Självklart ska det inte gå till så här. Sådana ”lustigheter” ska inte finnas i Hyresgästföreningens utskick, säger Lars-Åke Larsson.
Lars-Åke Larsson tycker dock att Kenneth Nyström nu gjort rätt för sig när han i helgen bad om ursäkt i ett nytt utskick till hyresgästerna med formuleringen: Vi vill understryka att Hyresgästföreningen är en organisation som genom sin verksamhet är en aktiv och drivande kraft i arbetet för ett samhälle fritt från diskriminering, segregation och rasism.
– Jag tycker att han kan sitta kvar men i slutänden är det så  klart medlemmarna i Mora som bestämmer hur det blir, säger Lars-Åke Larsson.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.