Annons

Willhem köper – blir största privata värden i Halmstad

Halmstad Flera tusen hyresgäster får ny värd när Akelius säljer hyreshus till bostadsbolaget Willhem. Efter köpet blir Willhem den största privata värden i Halmstad.
Efter köpet av 1 160 lägenheter blir Willhem den största privata värden i Halmstad.

Willhem köper 1 160 lägenhter i centrala Halmstad av Akelius. De hyresgäster som berörs av ägarbytet kommer inte att märka någon större skillnad enligt Willhems vd Mikael Granath.

– Vi kommer att sköta fastigheterna minst lika bra som Akelius tidigare har gjort och hyresgästerna kommer inte att uppleva någon direkt skillnad den 1 mars när vi tar över förvaltningen, säger han. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kan hyresgästerna förvänta sig renoveringar med efterföljande hyreshöjningar?

– Vi har inga sådana planer. Det är sedvanligt underhåll som det är frågan om. Våra planer för fastigheterna skiljer sig inte från de som Akelius tidigare har haft.

Annons

Efter köpet uppgår Willhems totala bestånd i Halmstad till 2 627 lägenheter. I och med köpet blir Willhem den största privata värden i Halmstad.

Läs ocksåHyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

– Vi har en tillväxtstrategi för hela vårt bolag. Fastigheterna i Halmstad kompletterar de lägenheter vi redan äger i kommunen på ett fantastiskt sätt.

Kommer ni att utöka ert bestånd i Halmstad ytterligare i framtiden?

Annons

– Bolaget är i en fas där vi planerar för förtätningsprojekt. Vi skulle vilja komma igång med sådana projekt även i Halmstad. Vi har ännu inga konkreta planer för regionen men skulle kunna tänka oss att bygga 50 till 60 hyresrätter inom tre till fem år, säger Mikael Granath.

Läs ocksåFörhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nuEn tvådelad bild. En del visar två anonyma män i kavaj som står med armarna i kors och vänder ryggen mot varandra. En del visar en äldre man med mustasch och grått hår.
Läs också Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.