HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Willhem köper – blir största privata värden i Halmstad

Halmstad Flera tusen hyresgäster får ny värd när Akelius säljer hyreshus till bostadsbolaget Willhem. Efter köpet blir Willhem den största privata värden i Halmstad.
Efter köpet av 1 160 lägenheter blir Willhem den största privata värden i Halmstad.

Willhem köper 1 160 lägenhter i centrala Halmstad av Akelius. De hyresgäster som berörs av ägarbytet kommer inte att märka någon större skillnad enligt Willhems vd Mikael Granath.

– Vi kommer att sköta fastigheterna minst lika bra som Akelius tidigare har gjort och hyresgästerna kommer inte att uppleva någon direkt skillnad den 1 mars när vi tar över förvaltningen, säger han. 

Läs ocksåNytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Kan hyresgästerna förvänta sig renoveringar med efterföljande hyreshöjningar?

– Vi har inga sådana planer. Det är sedvanligt underhåll som det är frågan om. Våra planer för fastigheterna skiljer sig inte från de som Akelius tidigare har haft.

Efter köpet uppgår Willhems totala bestånd i Halmstad till 2 627 lägenheter. I och med köpet blir Willhem den största privata värden i Halmstad.

Läs ocksåEn månad efter dramatiska takraset kan Fredrik flytta hem igenFredrik Erikssons säng och allt annat i rummet blev begravt i rasmassorna.

– Vi har en tillväxtstrategi för hela vårt bolag. Fastigheterna i Halmstad kompletterar de lägenheter vi redan äger i kommunen på ett fantastiskt sätt.

Kommer ni att utöka ert bestånd i Halmstad ytterligare i framtiden?

– Bolaget är i en fas där vi planerar för förtätningsprojekt. Vi skulle vilja komma igång med sådana projekt även i Halmstad. Vi har ännu inga konkreta planer för regionen men skulle kunna tänka oss att bygga 50 till 60 hyresrätter inom tre till fem år, säger Mikael Granath.

Läs ocksåWillhem efter takraset: "Vi ska utreda alla tak"Fredrik Karlsson i Trollhättan råkade ut för takras i sin lägenhet.
Läs också Sovrumstaket i Fredriks lägenhet rasade in: "Hade jag överlevt om jag legat i min säng?" SBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.