HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Witalabostäder vill höja hyran med tre procent

Vetlanda Vetlandas kommunala bostadsbolag Witalabostäder vill höja hyran med generellt tre procent nästa år. Det motsvarar en månadskostnad på 139 kronor för en trea.

Witalabostäders yrkande inför nästa års hyror handlar om att täcka upp kostnader för underhåll och allmänna kostnadsökningar.

– Det är framför allt underhållet vi jobbar på. Vi har legat efter och vill få fason på våra fastigheter, säger Ulf Neuhaus, vd för Witalabostäder.

Annons
Läs ocksåKenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

En treprocentig hyreshöjning motsvarar en månadshöjning på 139 kronor för en lägenhet på 75 kvadratmeter. Bolaget och Hyresgästföreningen träffas för förhandling nästa vecka.

Witalabostäder har 1 100 lägenheter i Vetlanda kommun.

Annons
Fakta: Yrkanden 2013 Jönköping

Krav på genomsnittlig hyreshöjning 2013:

Vätterhem: 2,39 %

Bygginvest: 2,91 %

Witalabostäder: 3 %

Sävebo: 3,03 %

FÄF Nässjö: 3,1 %

Tranåsbostäder: 3,48 %

Fastighetsägarna GFR: 3,74 %

Bottnaryds bostads: 3,75 %

Bader/Din bostad: 4 %

Järnbäraren: 4,46 %

Habo bostäder: 5,36 %

Läs också Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Spottande hyresgäst blir av med lägenheten Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.