Annons

Få ordning på kaoset i hallen

Tips & Råd Suckar du ofta högt över stöket i hallen? Lugn, Hem  & Hyras inredare hjälper dig med enkla och användbara tips att får koll på kaoset!

En stökig hall beror oftast på dålig förvaring. Skorna ligger huller om buller, det finns bara en vante och var är nycklarna? Kaoset är rätt lika oavsett om du har små barn med leriga galonisar eller en tonåring med dyngsura gympaskor.

Ett vanligt misstag är att man rensar alldeles för sällan i hallen. Höst går till vinter och säsongens jackor och skor hängs och läggs i lager ovanpå varandra. Ha som regel att rensa en gång i månaden. Utnyttja ”döda hörn” och utnyttja väggarna uppåt med förvaringskorgar. Småförvaring är också A och O. Ofta letar man nycklar och telefon i stress och panik när man är på väg ut och river och stökar runt i jackor och väskor. Se till att alla småsaker får en egen korg centralt placerad.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Använd med fördel trådkorgar som man kan se igenom (också praktiskt om något är fuktigt). En nätt sittbänk med förvaring under är tacksamt för barnfamiljen. Låt alla ha sin egen korg i hallen, det underlättar för alla och alla lär sig ta eget ansvar.


FÖRE
Total röra. Känner du igen dig i att alla i familjen kastar av sig kläder, skor, väskor, nycklar, vantar och mössor – huller om buller – varje dag? Vanligaste orsaken till kaoset är inte att ni är slarviga och stökiga utan att det inte finns bra förvaring. Och ju mer överbelamrad hallen blir desto mer oöverstigligt känns det att få ordning och reda på sakerna.

Annons

EFTER
Även en liten och trång hall kan bli trivsam. En tapet ger en välkomnande känsla, en sittbänk med förvaring under är praktisk för stora som små barn. 


En griffeltavla gör att ingen behöver lämna hemmet förvirrad – skriv upp allt!
Använd döda hörnutrymmen till förvaring och använd trådkorgar med namn på – då får alla var sin korg och man kan lätt se vad som finns i korgarna. Sätt krokar både högt och lågt på väggarna – så alla barnen, oavsett ålder kan nå och hänga upp sina saker.

Förhoppningsvis blir det nu framöver roligare att komma in genom dörren!

Annons
Läs ocksåBehåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma
Läs också Maxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Odla på uteplatsen: Så maxar du skörden på liten yta

Trygghet i boendet

Ja!

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.