Annons

Fixa balkongen för hösten

Tips & Råd Balkonghäng i oktober-november? Låter det kallt och ruggigt? Här är 11 tips på hur du förlänger sensommaren med mysiga lyktor och värmande filtar.
Foto: Helena Aro

1. Plädar och kuddar är ett måste på en ­balkong! Ha gärna en korg med lite ­plädar i precis vid insidan av balkongdörren, så de inte är kalla när du be­höver dem. Ullfiltar kostar en del, men de är smutståliga och håller värmen betydligt bättre. Eller varför inte investera i en elektronisk värmefilt, extra uppskattat när du har barn och husdjur!

2. Infravärme. Här finns en uppsjö att välja bland, både i modell, effekt och prisklass. Från stora golvmodeller till mindre på bord, vägghängda, parasollhängda, liksom modeller utformade som en vanlig snygg bordslampa. En infravärmare håller i många år – och du kommer garanterat njuta och vara tacksam av dess värme på balkongen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

3. Plastmatta, mjukt fuskgräs, eller trätrall med en matta ovanpå? Smaken är som baken. Men bara att klä balkongens ­betonggolv med material kommer dämpa den värsta kylan. Och en matta är också ett av de bästa sätten att skapa en mysig, ombonad känsla.

4. Fårskinnsfällar. Vem vill sitta kallt? Fårskinn ­eller mjuka dynor gör det varmt och bekvämt länge.

5. Tofflor. Är fötterna varma så fryser inte kroppen lika mycket. Och ett par fårskinnstofflor är mer värmande än de flesta skor och raggsockor, perfekt med en lite tjockare gummisula att ha ute på balkongen!

Annons
Läs ocksåBehåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma

6. Lyktor. Man kan aldrig få för många lyktor, stora som små. Använd gärna lanternor som har skydd runt hela lågan så inte vinden fladdrar i ljuset.

7. Ljusslingor. Har man balkong bör man ha en ljusslinga! Det är inte bara mysigt på balkongen utan även innanför när du blickar ut. Det skapar en varm och välkomnande känsla.

8. Termos. Kaffe och te kallnar blixtsnabbt i en vanlig kopp på balkongen. Förläng din njutning med en termosmugg, även gott med varm nyponsoppa eller buljongsoppa i.

Läs ocksåMaxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning

9. Mysig fåtölj. Passa på att investera i en ny fåtölj, bänk eller soffa till din balkong. Till hösten rear företagen ut det mesta i sina kollektioner.

Annons

10. Blommor. Nej, inte vill man investera i några nya blommor till balkongen när frosten nyper till om nätterna. Men ljungblommor är både färgglada och vackra även när frosten kommer – och blir om möjligt ännu vackrare! Perfekt balkongblomma på hösten.

11. Vindskydd. Ett rejält vindskydd i trä eller textil gör enorm skillnad till balkongen. Plötsligt stängs de ilande vindarna ute och din balkong får ett skönare klimat!

Fakta: 10 köptips

1. Ullfiltar från Klippan yllefabrik, 749 kronor styck. Kudde, Mio, 129 respektive 199 kronor.

2. Takhängd infravärme från Bauhaus, 995 kronor.

3. Plastmatta från Ellos, 160×230 cm, 799 kronor.

4. Prisvärd fårfäll från Hornbach, 399 kronor.

5. Tofflor, Shepard, cirka 600 kronor.

6. Marrakechlykta i guldmetall, Mio, 199 kronor. Grå glaslykta, Mio, 99 kronor.

7. Ljusslinga, Clas Ohlson, 499 kronor.

8. Guld­färgad termosmugg, Åhléns, 249 kronor. Svart termos, Åhléns 199 kronor.

9. En vacker stol i rotting, Ellos, 1 359 kronor.

10. Ljung, Plantagen, 100 kronor.

11. Flera olika varianter på vindskydd finns hos Byggmax. ­Fyrkantig modell, 379 kronor, snedställt vindskydd, 699 kronor.

Läs också Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Odla på uteplatsen: Så maxar du skörden på liten yta

Trygghet i boendet

Ja!

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.