Annons

Gör din inglasade balkong julfin

Tips & Råd Gapar din inglasade balkong som ett mörkt och trist hål under vintern? Med några enkla tips kan din oas lysa upp hela december.
Foto: Angelica Söderberg
En skön korgstol full med kuddar, plädar och fårskinn är inbjudande. Och en stjärna är alltid en stjärna! Stol från Ikea, 799 kronor, blå och grön kudde från Ikea, 99 kronor/styck, grön pläd Rusta, 99 kronor, fårskinn från Gisslause gård på Gotland, från 1 900 kronor. Stjärna från Åhléns, 79 kronor.

Älskar du julen eller tycker du att den är ett överdrivet jippo? Oavsett vilket så skapar julpynt en hög mysfaktor i vintermörkret. Speciellt om du har en inglasad balkong – då kan du verkligen dra nytta av den och pynta fint till jul!

Njut lite extra av din balkong hela vintern och ordna en mysig sittplats med infravärme, kuddar, plädar och fårskinnsfällar. För vem kan motstå en glögg under stjärnklar himmel eller en morgonkaffe med tända adventsljus och glad julmusik på radion?

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Växter skapar också en mysig atmosfär på en balkong. Satsa på växter som gran, en och tall. Men även julros, cyklamen, skimmia och ljung som tål frostnätter.

Som pricken över i, dekorera med olika belysningar, från led-slingor till adventsstjärnor och ”fuskljus”. Balkongen kommer snabbt att förvandlas till en efterlängtad och glittrande oas i decembermörkret.

Annons
Fakta: Och här kommer tips till resten av lägenheten


Varför bara hänga adventsstjärnor i fönstret? Senaste trenden är att hänga dem lite här och var hemma.
Stjärna från Markslöjd, 325 kronor.

Att få julfeeling i vardagsrummet är viktigt för myset. Håll dig till ett färgtema, exempelvis vitt och rött.
Kudde från H&M, 99 kronor. Röd pläd, H&M, 299 kronor, matta Åhléns, 199 kronor.

Har du inte plats för en stor gran, köp en mindre gran i kruka. Förpackad färdig med belysning.
Ellos, 1 599 kronor.

Röda äpplen kan man lägga i en korg med tallris. Det blir vackert, stämningsfullt och enkelt! Samt luktar härligt gott.
Coop, 29 kronor kilot

Mässing sätter ordentlig glans på julen, gifter sig bra med de traditionella julfärgerna och ligger helt rätt trendmässigt. De flesta inredningsbutiker har någon variant av mässingskruka. Går även att matcha med skålar, bestick och ljushållare.
Här från från Dukatbord.se, 199 kronor.

Ta in kala grenar och klä dem med led-slingor för att ge dem livet åter. Fungerar som stämningsspridare även efter att julen kastats ut.
Led-slinga från Watt & Veke, 399 kronor.

Fakta: Fem smarta balkongtips
  • Låt granen få en central plats på balkongen så den syns inifrån.
  • Slå in några dekorativa paket – det ger genast balkongen en känsla av spänning & förväntan.
  • Blanda doftande grankvistar med fuskamaryllis och vips har du en vacker bukett som ser helt naturtrogen ut.
  • Låt röda äpplen ligga framme på ett fat dekorerat med kvistar och en led-ljusslinga.
  • Dekorera med ”fuskljus”. Dessa blockljus från Enjoy candles/Inreda.com har timer och känslan av en fladdrande låga – sköter sig helt själva på balkongen!
Läs också Behåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma Maxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Så pimpar du balkongen för våren och sommaren

Trygghet i boendet

Ja!

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.