Annons

Liten lya – så fixar du stilen

Tips & Råd ​Genom att samla saker efter tema och funktion blir Sofia Olaussons etta i Göteborg luftig och läcker. Här ger hon sina åtta bästa tips på hur även du som bor trångt kan få det stilfullt.
På andra våningen i ett klassiskt göteborgskt landshövdingehus, på en gata högt över stan, har Sofia och Håkan sin lilla vrå i tillvaron.  Två personer på 42 kvadratmeter kräver bra planering och smarta lösningar för att få tålamodet att räcka och kärleken att hålla. Med Sofias osentimentala och strukturerade syn på heminredning har hon utnyttjat varenda millimeter av lägenheten. 
Stationer är hennes trick att hantera platsbristen. På samma sätt som stilbildare brukar tipsa om att inredningsdetaljer ska samlas i grupper för att ge bästa effekt, samlar Sofia lägenhetens olika funktioner i snygga och funktionella arrangemang.
 Sofias tips – så fixar du stilen i den lilla lyan
1.  Spänt läge. Gör snygga tavlan själv: spänn favorittyget runt en enkel träram och fäst med häftpistol.

2. Tråddraperi. Den genomsiktliga effekten gör att det lilla rummet upplevs som två, utan att man går miste om ljusinsläppet från fönstren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

3. Variera höjden på möblerna. Det ger skön dynamik i rummet.

Annons
4. Tänk på takhöjden. Bor du på liten yta är det smart att använda väggarna för hyllsystem.
5. Tavellist i stället för tavla. Där ställer du allt från glassiga magasin till lockande recept. Då kan du enkelt byta ut bilden efter säsong och humör.
6. Bäddsoffa. En liten bostad ska inte hindra vänner från att bo över.

7. Stapelbara pallar. Extra sittplatser och smart avlastningsyta.

Annons
Läs ocksåBehåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma
8. Trådlöst nätverk. Koppla upp dig var du vill när du vill. Komplettera med hörlurar så stör du inte och blir heller inte störd.
 

Läs också Maxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Så pimpar du balkongen för våren och sommaren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.