Annons

Loppis – 14 tips om hur du sommarfyndar

Tips & Råd Sommaren är lika med loppis och auktioner för många. Hem och Hyra guidar dig så att du kan göra sommarens bästa fynd.

Annons
1. Möbler: På loppis finns enklare möbler och inte fullt så gamla möbler. Fynda till exempel ett bra köksbord eller en kul hylla. På landsorten är 60- och 70-talsmöbler inte så dyra. Stora möbler eller hela möblemang fyndas på auktion. 
 
2. Porslin: Köp hela serviser billigt på auktion och fynda fler servisdelar eller udda grejer på loppis och i antikbodar. Gammalt porslin funkar lika bra som nytt men är billigare, om du vill ha kvalitetsporslin. Riktiga fynd kan du göra på serviser från sekelskiftet och fram till 20- eller 30-talet.
 
3. Glas: Bruksglas kan du köpa för struntsummor. Varför inte samla udda vackra glas att duka med?
 
4. Keramik: Brukar gå för dyra pengar på auktion – fynda på loppis eller i antikbodar i stället, särskilt på landsbygden. Gäller inte minst glaserat stengods.
 
5. Husgeråd: Köksprylar finns i massor för småsummor på loppisar. Rejäla gjutjärnsgrytor kan du hitta för bråkdelen av vad en ny kostar.
 
6. Kläder: Hitta personliga plagg på ställen som Myrorna, Emmaus, Erikshjälpen och Röda Korset. Perfekt för barnkläder och festkläder. Kolla även skridskor, rollerblades och liknande.
 
7. Textilier: Säljs ofta buntvis på auktion och är svåra att syna. Leta i stället i antikbodar och på loppisar. Gardiner och lakan med kul retromönster ger mycket tyg om du vill sy. Gamla linnelakan kan bli servetter, dukar och draperier.
 
8. Mattor: Brukar kunna fyndas på auktion. Då har du råd med mattvätten.
 
9. Tavlor: Bland amatörverken kanske du hittar den där roliga tavlan till hallen. Även hötorgskonst har sin charm. Eller få en billig tavelram som du kan använda till annat.
 
10. Lampor: Kan ofta fyndas på grund av trasiga sladdar och kontakter, som du dock kan byta ut.
 
11. Böcker: Finns billigt i mängder på loppis. Ladda upp inför semestern eller köp en billig fackbok. På auktion fyndar du ännu billigare – kanske ett helt band med gamla klassiker.
 
12. Smycken: På loppis och i antikbodar kan du hitta något udda. Eller köp äkta guld- och silversmycken till fyndpriser.
 
13. Verktyg: Fyndas bäst på auktioner, särskilt specialverktyg men även vanliga redskap och trädgårdsredskap.
 
14. Detaljer: Udda roliga föremål finns i massor. En del kan användas i nytt sammanhang, som väggprydnad eller blomkruka?

Annons
Fakta: Glöm inte att ta med:

Måttband
Ficklampa – för att lysa in i hörn av möbler
Förstoringsglas – för att titta på skador, stämplar
Våtservetter
Anteckningsbok med mått hemifrån där du även kan anteckna priser och annat
 Takräcke och släpkärra.

Källa: Anna Örnberg, Nya lilla fyndguiden. Hitta rätt på loppis & auktion

Läs också Guide till hemförsäkringar Behåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma Maxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Så pimpar du balkongen för våren och sommaren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.