Annons

Lyft för hallen

Tips & Råd En trist farstu får snabbt och billigt ett lyft med en ny dörrmatta. Här är tio bra tips.
, , , , , , , , , ,

Hallen kan vara hemmets svåraste rum.
Den är både en ingång och en utgång, både privat och offentlig och ofta trång och mörk.
Enklast vägen till en välkomnande känsla är att skaffa en ny dörrmatta. Se Hem & Hyras tips i bildspelet ovan.

Här följer ytterligare tips för att med enkla medel ge hallen ett lyft:

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
  1. Bästa förvaringen är en vägghängd byrå. Det underlättar städning och gör att en liten trång hall känns luftigare. Det finns smala hallmöbler som inte tar plats men fyller sin funktion med lådor. En byrå ger dessutom en avställningsyta ovanpå.
  2. Bänk. En plats att sitta är ett måste i en hall. Välj en bänk med förvaringsmöjlighet under locket eller varför inte en väggmonterad fällbar sits som inte tar någon plats alls när man inte använder den. 
  3. Krokbräda. I hallen vill man hänga upp sina saker. Lösa knoppar som monsteras direkt i väggen är perfekt för barnfamiljen då du kan sätta dem på olika höjder så att alla når. En klassisk knoppbräda är också snyggt och funktionellt.
  4. Spegel. En sista blick innan du sticker i väg – man vill gärna göra den där sista kollen i spegeln, både av fåfänga och av säkerhetsskäl. Det är då du upptäcker om tröjan är ut och in! En spegel ger dessutom en fin effekt av rymd i en smal hall. 
  5. Bra belysning. Många har en enda taklampa i hallen och den räcker inte. Komplettera med en liten bordslampa på byrån och en klämspot på spegelkanten. Numera finns även spotlighter och ljusskenor som klistras fast direkt på väggen.

Annons
Fakta: Köpställen bildspel

Designtorget, 08-644 16 78, www.designtorget.se; Horreds mattor, 0320-21 04 70, www.horredsmattan.se; Ikea, 0775-70 05 00, www.ikea.com; Kilands mattor, 036-12 29 00, www.kilandsmattor.se; Milq.se, 08-411 32 50, www.milq.se; Mio, 020-66 44 00, www.mio.se; Nylanders mattor, 033-12 30 50, www.nylandersmattor.se; Åhléns, 08-402 80 00, www.ahlens.se.

Läs också Behåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma Maxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Så pimpar du balkongen för våren och sommaren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.