Annons

Så skapar du höstkänsla med pumpor

Tips & Råd Naturen ger oss en färgsprakande injektion innan den går till vila.Bjud in pumpor i gult, orange och rött till balkongen.​
Som ett hej då till alla människor färgar naturen på hösten alla löv i gult och orange.
Även om hösten är vemodets årstid så blir man glad av att se alla dessa starka färger. Tänk att få samma känsla varje gång du kikar ut på balkongen.

Pumpor förknippar vi gärna med halloween, men pumpor är också tacksamma att skapa glada höstarrangemang av. De har fina färger och former och lång hållbarhet.
Särskilt de små prydnadspumporna är bra att använda. De är billiga, så du kan köpa många och det räcker faktiskt att lägga några tillsammans i en korg för att det ska bli lite fint.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Är du pyssligare lagd binder du en vacker krans att hänga på dörren, eller väggen. Lite mossa, några rankor murgröna eller annat grönt och prydnadspumpor är allt du behöver.
Vill du ha ett festligt arrangemang på balkongen kan du gröpa ur en stor orange pumpa och använda den som tillfällig vas.

Annons

Lägg gärna ett block av oasis i botten, så står blommorna
bättre.
Om du har en koloni kan du säkert plocka hem blommor därifrån. Annars får du kombinera köpta blommor med blad och fröställningar från det vilda.

Några tips för att få höstfint
Gör en vas. Med oasis i botten står blommorna bättre
i den färgstarka ”vasen” gjord av en pumpa.
Stämning. En lykta att tända på höstkvällarna gör du enkelt själv. Skär av ett ”lock” på pumpan med en vass kniv. Gröp ur
pumpan med en sked. Gör sedan hål i pumpans ”väggar” med
hjälp av kniv eller pepparkaksmått.
Sätt i ett värmeljus, tänd och lägg tillbaka locket.
Pumpan kan ställas i en marschallhållare, eller sättas på ett fat på bordet.

Annons
Läs också Ida hyrde villa och förverkligade odlingsdrömmen – så fixar du vindruvor Odla på uteplatsen: Så maxar du skörden på liten yta Så lyckas du med palettbladen – lär dig från hemmaproffset Hyacinter och granris – så får du till julblomstret Skapa en grön oas: Så odlar du på balkongen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.