HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tips – så syr du en personlig kudde

Tips & Råd Förnya hemmet snabbt och billigt med kuddar. Här är de senaste trenderna och så lär du dig att snabbt sy en fin kudde.
Foto: Svante Sjöstedt

Snabbt går det och snyggt blir det. Att förändra med kuddar är ett säkert kort som piggar upp vilket vardagsrum som helst. Det roliga är att det finns hur mycket som helst att välja mellan. Så det som kanske tar lite mer tid är att fundera över vilken stil som passar just dig.
Trendspanarna säger att vi går en grå tid till mötes. Det betyder att den grå kulören har blivit het igen. Smutsiga pasteller passar fint till grått. Mitt tips är att gå på din magkänsla. Blir du glad av färg så är det färg du ska ha. Drömmer du om ett lugnt och vilsamt rum med ljusa och brända toner, ja, då vet du vad som gäller. En sak är säker: du kommer garanterat att hitta härliga kuddar som passar just dig. Och gör du inte det återstår en sak: plocka fram symaskinen och sno ihop en hemgjord goding till soffan eller fåtöljen.

Sy en personlig kudde!

Det här behövs:

 • Broderad duk till framsida
 • Tyg till baksida
 • Liten duk att sy fast som ficka
 • Bomullsband att knyta
 • Sax, nål och tråd
 • Strykjärn
 • Symaskin
 • Innerkudde

Gör så här:

 1. Mät hur stor kudden ska vara. De flesta innerkuddar är 40 x 40 eller 50 x 50 centimeter.
 2. Klipp till en fram- och en baksida. 
 3. Sicksacka bitarna. 
 4. Mät och nåla fast fickan på framsidan. 
 5. Sy fast fickan för hand med breda stygn. 
 6. Lägg fram- och baksida räta mot räta och sy ihop fodralet nedtill och på sidorna
 7. Vänd fodralet, nåla fast knytbanden upptill och sy en raksöm runt om så att banden fastnar i sömmen. 
 8. Pressa! 
 9. Stoppa i innerkudden och knyt till. 
 10. Färdigt!

Läs också Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Så pimpar du balkongen för våren och sommaren Smart förvaring – 21 prylar du behöver för ordning hemma Pumpor och spindlar – så fixar du festen till halloween

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.