Annons

​Hyresvärd vägrar betala tillbaka depositioner

Malmö ​Den omskrivna hyresvärden Bo Hall i stadsdelen Seved i Malmö vägrar betala tillbaka depositioner på totalt 16 000 kronor till två tidigare hyresgäster. Nu går Hyresgästföreningen till kronofogden för att kräva pengarna. Bo Hall menar att hyresgästerna har fått sina pengar.
Det handlar om två hyresgäster som bodde i var sitt mögligt källarrum på Olofsgatan i Seved. När räddningstjänsten dömde ut källarrummen som bostäder tvingades hyresgästerna att hitta annat boende. Men sina depositioner som de lämnade till hyresvärden när de flyttade in har de inte sett röken av. Det handlar om 8 000 kronor per person.
 
Hyresgästföreningen har vänt sig till kronofogden för att kräva pengarna. Hyresvärden har i sin tur bestridit kravet och därmed kommer tingsrätten att avgöra fallet.
– Inom kort kommer vi också att begära nedsättning av hyran för de drabbade hyresgästerna, säger Lisa Renntun, jurist på Hyresgästföreningen.
 
Bo Hall å sin sida hävdar att han har betalat tillbaka depositionerna till sina tidigare hyresgäster.
– Vi har betalat tillbaka pengarna. Det har jag kvitto på, säger Bo Hall.
 
Hyresgästföreningen delar inte riktigt din uppfattning.

– Det är i så fall för att deras medlemmar inte har visat kvittona, förklarar Bo Hall per telefon från sitt hem i Spanien.
 
Lisa Renntun på Hyresgästföreningen vidhåller att pengarna saknas.
– Han har betalat tillbaka en del till hyresgästerna men det räcker inte, säger hon.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Ökänd värd döms till vite Tvångsförvaltningen av Olofsgatan i Malmö upphör Kräver förlängd tvångsförvaltning Tvångsförvaltningen av Olofsgatan kvarstår Hyresgäster får rejäl hyressänkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.