Annons

Tvångsförvaltningen av Olofsgatan i Malmö upphör

Malmö Det blir ingen fortsatt tvångsförvaltning av Bo Halls fastighet i stadsdelen Seved. Hyresgästföreningen accepterar att det blir ett treårigt förvaltningsåläggande i stället.

Bo Hall har tecknat ett treårigt förvaltningsavtal med tvångsförvaltaren Lars Andersson som skött fastigheten på Olofsgatan 8. Avtalet fick Hyresgästföreningen under fredagens möte i hyresnämnden att dra tillbaka sitt ursprungliga krav på förlängd tvångsförvaltning med tre år. 

Avtalets utformning gör bland annat klart att Bo Hall själv inte får ha någon kontakt med hyresgästerna och att Lars Andersson får fria händer att göra nödvändiga renoveringar. Skulle Bo Hall inte vilja finansiera åtgärder som Lars Andersson bedömer nödvändiga kommer detta att anmälas till Hyresgästföreningen och hyresnämnden.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Vi får en chans att hantera det då. Den långa avtalstiden var också viktig för oss, nu vet vi att det blir arbetsro för Lars Andersson, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Lars Andersson var också nöjd. Han gör bedömningen att det kommer att bli lättare att finansiera skötseln i framtiden. 

– Du får bättre lånevillkor på banken om fastigheten inte är tvångsförvaltad, lägre räntekostnader och amorteringskrav. Och det är pengar som kan läggas på förvaltningen i stället. Jag tror det går snabbare att få iordning fastigheten på det här viset.

Annons
Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.

Läs mer:

Kräver förlängd tvångsförvaltning

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparEn man med en cigarett i munnen och lagboken.

Tvångsförvaltningen av Olofsgatan kvarstår

Emelies värd stoppas

Annons

Hyresnämnden synade Olofsgatan

Kräver tvångsförvalning av Olofsgatan

Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.