Annons

Hyresgäster får rejäl hyressänkning

Malmö Hyrorna för de båda hyresgästerna hos den ökända Malmövärden Bo Hall sänks rejält. Dessutom får de återbetalningar vardera 13 000 kronor.

Förra hösten fick en av hyresgästerna på Monbijougatan i centrala Malmö sänkt hyra med 6 400 kronor. I vintras krävde ytterligare två hyresgäster hos Bo Hall – som även äger en tvångsförvaltad fastighet på Seved – sänkt hyra. Nu har beslutet från hyresnämnden kommit.

En av hyresgästerna, som bor i en tvåa på 52 kvadratmeter, får hyran sänkt från 9 000 kronor till 5 700 kronor i månaden. Den andra hyresgästen, som bor i en trea på 63 kvadratmeter, får hyran sänkt med över 4 000 kronor i månden till 6 752 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är glädjande och naturligtvis bra att hyresnämnden är konsekvent och konstaterar att även dessa hyror legat för högt, säger Sten Svensson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

CJ Morrison är en av hyresgästerna som fått hyressänkning.

– Det är helt fantastiska nyhet. Och det känns bra att få pengar tillbaka också. Fast jag tror förstås att Bo Hall kommer att överklaga beslutet så vi får se hur det går, säger CJ Morrison.

Läs ocksåKupolens boende slår tillbaka - kräver hyressänkning med 2 procent

Han flyttade till Malmö från New York med sin familj för drygt två år sedan och hittade ingen annan lägenhet. Trots att hyran var 10 000 kronor för en liten trea valde de att flytta in.

Annons

– Vi hade inget att jämföra med. I New York är hyrorna tre eller fyra gånger så höga som här så vi visste inte bättre. Det är lätt att utnyttja de som inte vet bättre när det är så svårt att hitta lägenhet. Vi tröttnade är vi hade varit utan varmvatten i en månad, säger CJ Morrison.

Läs också Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Kräver sänkta hyror i ytterligare tre Uppsalakvarter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.