Annons

100 nya lägenheter i Industrilandskapet

Norrköping 100 nya lägenheter vid Motala ström blir resultatet när Hyresbostäder och Henry Ståhl Fastigheter tillsammans bygger om kvarteret Kroken i Norrköping.

Fastigheten i det gamla Industrilandskapet i Norrköping byggdes som textilindustri och har genom åren rymt en rad olika verksamheter. Nu ska den bli bostäder och kontor när ett kommunägt och ett privat företag genomför en gemensam ombyggnad av fastigheten där de äldsta delarna är från början av 1900-talet. Satsningen ska genomföras genom att de båda intressenterna bildar ett aktiebolag som de äger tillsammans.

Ombyggnaden skapar ett 100-tal lägenheter men också cirka 2 500 kvadratmeter kontorsyta, enligt ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Peter Karlström, vd på Henry Ståhl Fastigheter, säger i pressmeddelandet att samarbetet gör att projektet kan komma i gång snabbare än det hade kunnat göra om de båda företagen skulle ha drivit det var för sig.

Annons

”Projektet är inte olikt det som hänt i till exempel Manchester eller Liverpool där otillgängliga industrimiljöer i centrala lägen i stället blir bostäder, kontor och butiker samt andra allmänna miljöer” kommenterar Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder, satsningen i samma pressmeddelande.

Det ska dessutom finnas utrymme för nybyggnation i anslutning till fastigheten som byggs om.

Annons
Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

När lägenheterna kan vara inflyttningsklara är oklart, men parterna har ambitionen att sätta i gång så fort som möjligt.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.