HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

100 nya lägenheter i Industrilandskapet

Norrköping 100 nya lägenheter vid Motala ström blir resultatet när Hyresbostäder och Henry Ståhl Fastigheter tillsammans bygger om kvarteret Kroken i Norrköping.

Fastigheten i det gamla Industrilandskapet i Norrköping byggdes som textilindustri och har genom åren rymt en rad olika verksamheter. Nu ska den bli bostäder och kontor när ett kommunägt och ett privat företag genomför en gemensam ombyggnad av fastigheten där de äldsta delarna är från början av 1900-talet. Satsningen ska genomföras genom att de båda intressenterna bildar ett aktiebolag som de äger tillsammans.

Ombyggnaden skapar ett 100-tal lägenheter men också cirka 2 500 kvadratmeter kontorsyta, enligt ett pressmeddelande.

Läs ocksåLöser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit”Torbjörn Lennström arbetar på Hyresbostäder i Norrköping.

Peter Karlström, vd på Henry Ståhl Fastigheter, säger i pressmeddelandet att samarbetet gör att projektet kan komma i gång snabbare än det hade kunnat göra om de båda företagen skulle ha drivit det var för sig.

Annons

”Projektet är inte olikt det som hänt i till exempel Manchester eller Liverpool där otillgängliga industrimiljöer i centrala lägen i stället blir bostäder, kontor och butiker samt andra allmänna miljöer” kommenterar Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder, satsningen i samma pressmeddelande.

Det ska dessutom finnas utrymme för nybyggnation i anslutning till fastigheten som byggs om.

Annons
Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

När lägenheterna kan vara inflyttningsklara är oklart, men parterna har ambitionen att sätta i gång så fort som möjligt.

Läs också Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu” Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.