Annons

14 lägenheter förstörda i misstänkt mordbrand

Luleå Det pågår en intensiv kamp. Boende i 14 lägenheter måste få nya bostäder sedan en misstänkt mordbrand förstört deras hem.
Foto: Göran Lindh
, , ,

Natten till tisdagen kom larmet. En hyreslänga på Hertsön i Luleå med 14 lägenheter brann. Räddningstjänsten i Luleå, Gammelstad och Boden kämpade mot elden. När lågorna var under kontroll stod det klart att i stort sett alla lägenheter är förstörda. De som inteär det har kraftiga skador. Byggnaden är att betrakta som totalförstörd.

Dessbättre kom ingen människa till skada. Byggnaden evakuerades snabbt, liksom en grannfastighet. Kommunens krisgrupp inledde sitt arbete snabbt och alla är omhändertagna. Men 14 bostäder måste ersättas snabbt. Hos fastighetsägaren, kommunala Lulebo, inleddes ett intensivt arbete.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi räknar med att alla kommer att ha tak över huvudet. Försäkringsbolagen hjälper till med den biten. Några bor på hotell och andra hos anhöriga, säger områdeschefen Conny Bergwall.

Annons

– Samtidigt gör vi allt vi kan för att hitta ersättningsbostäder. Det är inte lätt i bostadsbristens Luleå. Men som sagt, vi gör allt vi kan.

Branden startade på vinden, där förråden finns. Något som börjar brinna av sig själv ska inte finnas där. Därför misstänker polisen att det rör sig om en anlagd brand och rubriceringen är mordbrand. Det i sig är ytterligare ett orosmoment för boende på Hertsön, då flera bränder på senare år i stadsdelen misstänks vara anlagda.

Annons
Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan
Läs också 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Laura Purdy från USA har dåliga erfarenheter av fri hyressättning Tolv år från att förskolan tömdes tills det blir bostäder Lulebohärvan växer – flera företagare har anhållits

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.