Annons

28 hyresgäster i Halmstad nekar renovering

Halmstad När det kommunala bostadsbolaget HFAB vill byta till säkerhetsdörrar och fixa ett nytt elsystem säger 28 hyresgäster nej.

Det är 88 lägenheter på Snöstorpsvägen i Halmstad som genomgår större renoveringar. En del av detta är ett nytt elsystem och att byta ut gamla dörrar till säkerhetsdörrar med ljuddämning.

Enligt bostadsbolaget är åtgärderna standardhöjande och därmed kan hyran höjas, vilket i detta fall betyder 155 kronor mer i månadshyra. Det betyder också att hyresgästerna måste godkänna renoveringarna och idag är det 28 hyresgäster som inte har gjort det.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

HFAB har nu vänt sig till Hyresnämnden i Göteborg för att få ett godkännande. Bolaget menar att planerna innebär en modernisering och att det är ”väsentligt” att de genomförs i alla lägenheter.

Ärendet är ännu inte uppsatt för förhandling.

Annons

Ett liknande ärende var nyligen uppe i Halmstad. Om det kan du läsa här: Inget gehör för 45 hyresgäster som säger nej till säkerhetsdörrar

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Också i Malmö har hyresgäster protesterat (bilden nedan): Dyra dörrar trots protester

mellanheden2.jpg

Annons
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Man lät bli att ändra sin adress – döms igen men slipper fängelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.