Annons

4 000 kronor i hyra är max

Norrbotten Bostadsbristen gör att många studenter kan ha svårt att få en bostad. Ett problem för lärosätena inte minst då valet av studieort påverkas av boendemöjligheterna.

I en enkätundersökning som Hyresgästföreningen genomfört vid de norrländska universiteten under våren ansåg 35 procent av studenterna som svarat att boendet var betydelsefullt vid deras val av studieort. Många tyckte också att hyresnivån är för hög.
Över hälften ansåg att smärtgränsen för en månadshyra ligger på 4 000 kronor. En student skrev: ”Att betala hyra med studiebidrag är inte kul, då finns inget kvar när månaden är slut. Den eviga stressen, kommer pengarna att räcka?”
36 procent av de svarande bor idag i kommunal hyresrätt och 46 procent i privat hyresrätt. På frågan vilken boendeform som är mest attraktiv under studietiden svarade 48 procent kommunal hyresrätt.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.