HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

42 lägenheter bokade på ett dygn

Motala De nya lägenheterna i Gamla stan i Motala är inte inflyttningsklara förrän om drygt ett år. Men när Platen gjorde dem bokningsbara på hemsidan så tingades samtliga 42 lägenheter inom ett dygn.
Foto: Jenny Knutsson
De nya bostäderna i Gamla stan har bara börjat ta form och inflyttning blir först om drygt ett år. Men trots det finns redan intressenter till samtliga 42 lägenheter.

— Vi släppte lägenheterna för uthyrning i går (läs torsdag) och nu har vi redan intressenter till allihop. Det känns jätteroligt, säger Ulf-Henrik Östlund, marknadschef hos Bostadsstiftelsen Platen.

Han är förvånad över att det gick så snabbt eftersom hyran blir betydligt högre än i de äldre delarna av beståndet. De minsta lägenheterna, ettor på 31 kvadratmeter, kommer att kosta 4 396 kronor i månaden medan de största, fyror på 106 kvadratmeter, får en hyra på 13 280 kronor. Hyran är förhandlad med Hyresgästföreningen.

Läs ocksåNedlagd butik kan bli lägenheter

— Vi vet ju att det är ett stort intresse men vi visste inte hur många som skulle tycka sig ha råd med de hyresnivåerna, säger Ulf-Henrik Östlund.

Han menar att efterfrågan visar att det fortfarande råder bostadsbrist och högt tryck på bostadsmarknaden i Motala.

Men att lägenheterna är bokade är inte samma sak som att de är uthyrda.

Läs också27 nya hyresrätter skapar protester hos bostadsrättsförening

— Det kan ju till exempel visa sig att några inser att de inte kommer att ha råd med hyran eller hoppar av på grund av andra skäl, säger Ulf-Henrik Östlund, som siktar på att hyreskontrakten ska vara undertecknade före årsskiftet. Det är fortfarande lång tid före inflyttning, den 1 december 2019.

— Vi vill underlätta för dem som har hus att sälja, att de ska hinna göra det i lugn och ro.

De 42 lägenheterna är fördelade på två hus som uppförs på gräsytor i korsningarna Bispmotalagatan-Nedre Borgmästaregatan och Bispmotalagatan-Nedre Rådmansgatan.

Läs ocksåVill bygga Attefallshus för att minska bostadsbristen
Läs också Rökstopp hos hyresvärd i Motala Allmännytta säljs för att bygga simhall

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.