HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

503 lägenheter på Bullermyren och Tjärna Ängar ska säljas

Borlänge Tunabyggen vill sälja 503 lägenheter på Bullermyren och Tjärna Ängar. Det berättade företagets vd och styrelseordförande vid en presskonferens i dag på eftermiddagen. De aktuella fastigheterna ligger på Allfarvägen, Betesgatan och Plogstigen.
Foto: Lena Mattsson
Tunabyggen säljer 503 lägenheter i Tjärna Ängar och på Bullermyren. Fastigheterna på bilden berörs inte av försäljningen.

Adresserna till de aktuella 503 lägenheterna är Allfarvägen 69-77 och Betesgatan 12-14 på Bullermyren och Plogstigen 2-24 i Tjärna Ängar.

På sin hemsida skriver Tunabyggen till de hyresgäster som kommer att få en ny hyresvärd att företaget ”har i uppdrag av vår ägare Borlänge kommun att sälja en del av våra fastigheter. Intäkterna från försäljningen ska göra det möjligt att fortsätta renovera befintliga, och bygga nya, bostäder i Borlänge”.

Läs ocksåSkurupshem säljer - var fjärde lägenhet blir privatägd

Man påpekar också att hyresgästernas kontrakt kommer att gälla även med den nya hyresvärden och att någon ombildning till bostadsrätter inte är aktuell. Och man lovar att försäljningen kommer att ske till en hyresvärd som  ”tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten och för kontakterna med er hyresgäster. Vi kommer att vara noga med att, innan en försäljning sker, bedöma köparens seriositet och syn på långsiktighet.” 

Agneta Fahlesson-Eriksson, ordförande i Hyresgästföreningen i Borlänge, var med på presskonferensen och frågade bland annat om meningen är att det inte ska finnas några allmännyttiga bostäder kvar i Borlänge.

– På den frågan fick jag ett tydligt jo till svar och det är ju bra. Det viktigaste nu är att det blir bra för hyresgästerna och det lovade Tunabyggen också att det ska bli.

Läs ocksåHFAB säger nej till byte

Agneta Fahlesson-Eriksson menar att eftersom Tunabyggen har fått kommunens uppdrag att sälja så finns inte så mycket att sätta emot:

– Men jag passade på att säga ifrån när jag träffade Tunabyggens företrädare att nu vill vi inte ha några fler försäljningar!

Kommunfullmäktige fattar det slutgiltiga beslutet om försäljningen på sitt sammanträde i december. Man räknar med att försäljningen kommer att dra ut på tiden.

Läs ocksåNorrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa

Tunabyggens senaste försäljning gällde drygt 300 lägenheter i Bullermyren och Lisselhagen. Köpare då var SBB, Samhällsbyggnadsbolaget.

Läs också Så drabbas bostadslösa av social dumpning: Familjen fick en enkel biljett till Kramfors Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.