HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

503 lägenheter på Bullermyren och Tjärna Ängar ska säljas

Borlänge Tunabyggen vill sälja 503 lägenheter på Bullermyren och Tjärna Ängar. Det berättade företagets vd och styrelseordförande vid en presskonferens i dag på eftermiddagen. De aktuella fastigheterna ligger på Allfarvägen, Betesgatan och Plogstigen.
Foto: Lena Mattsson
Tunabyggen säljer 503 lägenheter i Tjärna Ängar och på Bullermyren. Fastigheterna på bilden berörs inte av försäljningen.

Adresserna till de aktuella 503 lägenheterna är Allfarvägen 69-77 och Betesgatan 12-14 på Bullermyren och Plogstigen 2-24 i Tjärna Ängar.

På sin hemsida skriver Tunabyggen till de hyresgäster som kommer att få en ny hyresvärd att företaget ”har i uppdrag av vår ägare Borlänge kommun att sälja en del av våra fastigheter. Intäkterna från försäljningen ska göra det möjligt att fortsätta renovera befintliga, och bygga nya, bostäder i Borlänge”.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Man påpekar också att hyresgästernas kontrakt kommer att gälla även med den nya hyresvärden och att någon ombildning till bostadsrätter inte är aktuell. Och man lovar att försäljningen kommer att ske till en hyresvärd som  ”tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten och för kontakterna med er hyresgäster. Vi kommer att vara noga med att, innan en försäljning sker, bedöma köparens seriositet och syn på långsiktighet.” 

Agneta Fahlesson-Eriksson, ordförande i Hyresgästföreningen i Borlänge, var med på presskonferensen och frågade bland annat om meningen är att det inte ska finnas några allmännyttiga bostäder kvar i Borlänge.

Annons

– På den frågan fick jag ett tydligt jo till svar och det är ju bra. Det viktigaste nu är att det blir bra för hyresgästerna och det lovade Tunabyggen också att det ska bli.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Agneta Fahlesson-Eriksson menar att eftersom Tunabyggen har fått kommunens uppdrag att sälja så finns inte så mycket att sätta emot:

– Men jag passade på att säga ifrån när jag träffade Tunabyggens företrädare att nu vill vi inte ha några fler försäljningar!

Annons

Kommunfullmäktige fattar det slutgiltiga beslutet om försäljningen på sitt sammanträde i december. Man räknar med att försäljningen kommer att dra ut på tiden.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Tunabyggens senaste försäljning gällde drygt 300 lägenheter i Bullermyren och Lisselhagen. Köpare då var SBB, Samhällsbyggnadsbolaget.

Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.