Annons

55 000 kronor i hyresskuld – nu åker hyresgästen ut

Landskrona Hyresgästen flyttade in i september förra året men rätt omgående uppstod problem med hyresinbetalningarna. Dessutom ska lägenheten ha hyrts ut i andrahand utan tillstånd. Nu förlorar hyresgästen kontraktet.
Foto: Gry Ellebjerg

Hyresgästen hyr tre rum och kök på 120 kvadrat sedan den första september förra året. Lägenheten har en månadshyra på 12 000 kronor. Redan efter tre månader uppstod problem med hyresinbetalningarna. Något som fortsatt under större delen av hyrestiden. Idag är hyresgästen uppe i en skuld på 55 580 kronor.

I somras fick hyresvärden även veta att det har bott andra personer än förstahandshyresgästen i lägenheten. De ska dock ha lämnat lägenheten och gett nycklarna till en granne. De ska även ha sagt att grannen kunde låsa upp lägenheten och ta vilka möbler de ville ha.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt fastighetsägaren har man fått ett sms från en okänd person som meddelat att lägenheten inte har lämnats och att endast Kronofogden har rätt att vräka dem.

Annons

Nu har ärendet avgjords i hyresnämnden i Malmö. Hyresvärden var på plats men hyresgästen uteblev och hade inte heller kommit in med någon förklaring till de obetalda hyrorna. I domen gick hyresnämnden på värdens linje och beslutade att hyresavtalet upphörde den 31 juli och att hyresgästen omedelbart ska flytta. Orsaken är de obetalda hyresskulderna.

Beslutet kan överklagas till Svea hovrätt till och med 26 november.

Annons
Läs ocksåDärför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.