HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

700 såg spöken i Källtorpskolan

Järfälla Inför höstlovet fick eleverna på Källtorpskolan i Kallhäll en spännande upplevelse. Spökrundan slog i år rekord i antal besökare.
Vampyren Aiya Mohsen Ali, till vardags hållbarhetsstrateg på Hyresgästföreningens ungdomssatsning, skrämde elever, föräldrar och besökare inför halloween.
Foto: Meryam/Hyresgästföreningen
Vampyren Aiya Mohsen Ali, till vardags hållbarhetsstrateg på Hyresgästföreningens ungdomssatsning, skrämde elever, föräldrar och besökare inför halloween.

Skulle du våga gå genom en mörk källargång, med spindelnät och svarta plastskynken hängande från taket för att möta mumier, monster och maskerade ungdomar? 500 elever på Källtorpskolan tordes.
– Vi gjorde det lite läskigare än förra året och alla som gått under kvällen fick en läsk efteråt för att de skrikit så mycket, säger Aiya Mohsen Ali, hållbarhetsstrateg på Hyresgästföreningens ungdomssatsning i Järfälla och Upplands-Bro.
Spökrundans första del bjöd på mumier, därefter var det paus med möjlighet att välja att fortsätta eller inte. Andra delen avslutades med nunnor och en slakthörna.
I små grupper och åtföljda av en lärare eller ledare gick eleverna genom källargångarna.
Flera av dem kom tillbaka på kvällen, då Spök­rundan var öppen för föräldrar och allmänhet. Totalt passerade 700 personer under hela dagen.
Förra året var det åtta ungdomar och fyra lärare som tillsammans med Swat-ledarna arrangerade. Till årets event hade över 50 unga anmält sig som frivilliga.
– Extra skrämmande var ungdomar utklädda som skyltdockor. Och våra nya dockor som reagerar på beröring och skriker och hoppar till, berättar Aiya Mohsen Ali.

Läs också Hyresgästchef blir chef för socialdemokraterna i riksdagen Första kooperativa trygghetsboendet i Nässjö Fotboll för ett tryggare Öxnehaga Heimstaden: Man drar alla över en kam Ny rapport: Pyramidspel med lägenhetsrenoveringar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.