HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

85-årig kvinna tvingas flytta efter vanvård

Nyheter Lägenheten var belamrad med saker från golv till tak. Värden hittade indisk mjölmott, mal och mjölbaggar. Nu tvingas en 85-årig kvinna i Göteborg flytta efter hovrättens beslut.
Foto: Hyresnämnden
För stökigt. Den 85-åriga kvinnans förvaring av allehanda ting gjorde det omöjligt att skadedjurssanera.

Det var när hyresvärden gjorde en inspektion i den 85-åriga göteborgskvinnans lägenhet som vanvården upptäcktes. Trean i Majorna i Göteborg var belamrad med allehanda prylar från golv till tak. Även skadedjur i form av indisk mjölmott, mal och mjölbaggar upptäcktes. Gammal mat och att hyresgästen inte städat, är förklaringen, enligt värden. En saneringsfirma har varit på plats 5-6 gånger men inte kunnat sanera på grund av att det varit så mycket saker i lägenheten, enligt värdens utsago. Av samma anledning har inte värden kunnat göra något inre underhåll och inte velat hyra ut ett ytterligare förråd till hyresgästen.

Skadedjur. Bilden som kommer från hyresvärden visar på förekomsten av skadedjur.

Hyresgästen förklarar att hon bott i lägenheten sedan början av 90-talet. När hon flyttade in var trean i mycket dåligt skick. Hon har själv målat tak och väggar. Periodvis har det varit mycket saker i lägenheten. Det beror på att hon tidigare haft en butik. När hon gjorde sig av med verksamheten lovade den nya ägaren att sälja hennes varor, men så blev det aldrig.
Hon har nu tagit hjälp och en stor del av prylarna har hon blivit av med.
Att hon fått in mal i lägenheten berodde på att hon köpt en muff på second hand. Numera är lägenheten fri från skadedjur. Det värden påstår är inte sant, anser hyresgästen.

Viss förbättring. När hyresnämnden besiktade lägenheten hade viss förbättring skett.

Hon har skött sig under alla de år hon hyrt lägenheten. Med tanke på hennes ålder, hälsa och situationen på Göteborgs bostadsmarknad skulle bli ett oskäligt hårt slag.

Bilderna i artikeln är tagna vid två tillfällen. Dels vid värdens inspektion, dels vid hyresnämndens besiktning ett knappt år senare. Nämnden konstaterar att viss förbättring skett, men att det fortfarande är så mycket saker i lägenheten så att det inte är möjligt att sanera ohyra. Saneringsbolagets utlåtande väger tungt.

Hyresnämnden gav värden rätt att säga upp hyresavtalet. Nu har hovrätten kommit fram till samma slutsats. Den 85-åriga kvinnan måste flytta sedan i början av februari nästa år.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp
Efter städning. När hyresnämndens gjorde sin besiktning hade hyresgästens fått bort en del av sakerna. Jämför med bilen längst upp.Hyresnämnden gav värden rätt att säga upp hyresavtalet. Nu har hovrätten kommit fram till samma slutsats. Den 85-åriga kvinnan måste flytta sedan i början av februari nästa år.

Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.