HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

AB Bostaden frågar Ålidhemsborna om råd

Umeå Över 200 förslag har strömmat in sedan AB Bostaden i Umeå gick ut och undrade vad den gamla fritidsgården borde användas till. – Det troliga är väl att det blir mer än en hyresgäst i lokalerna i framtiden, säger Sven-Ove Lindström, AB Bostaden.
Det har länge varit tal om att lägga ned fritidsgården på bostadsområdet Ålidhem i Umeå. Från och med årsskiftet flyttas verksamheten till den närliggande Ålidhemsskolan och drygt 1500 kvadratmeter står plötsligt tomma.
 
I samband med det provar lokalens ägare, allmännyttan AB Bostaden, ett nytt grepp, bolaget har gått ut och frågat Ålidhemsborna om vad de vill att huset ska nyttjas till.
 
– Vi ville få till en dialog med Ålidhemsborna och det har varit mycket lyckat. Vi har fått in drygt 200 idéer och förslag på vad vi kan göra av huset, säger Sven-Ove Lindström, affärsutvecklare på AB Bostaden.
 
Majoriteten av idéerna handlar om använda lokalerna till olika kulturella ändamål, endast ett fåtal vill se affärer i den gamla fritidsgården och ingen vill riva den.
 
För Ålidhems intresseförening är den nystartade dialogen mycket välkommen. I många år har föreningen arrangerat möten och uppvaktat politiker för att få till stånd en diskussion kring bostadsområdet och dess framtid. Här har även planerna för fritidsgården tagits upp.
 
– Vi känner nog att vi varit med och bidragit till att Bostaden går ut och frågar folk vad de tycker och vi välkomnar verkligen initiativet, säger Klara Eriksson, Ålidhems intresseförening.
 
Idéerna har samlats in genom olika aktiviteter. På lördag hålls den sista av dem då även politiker är inbjudna för att ge sin syn på den gamla fritidsgårdens öde.
 
– Sedan gör vi en sammanställning av vad som kommit in. Det ser ut som att en möjlig lösning skulle kunna vara någon form av allaktivitetshus där flera olika föreningar kan samverka. Jag tror inte att det är aktuellt att huset får en enda hyresgäst, säger Sven-Ove Lindström.

Läs också Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Rektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..." Rektor Galatia hyrde ut på deltid - nu mister hon sin lägenhet: "Visste inte att det var fel" Därför finns Sveriges allra nöjdaste hyresgäster i Åmål Tvist med Bostaden avgjord - nu höjs hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.