HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Akelius säljer i Västerås

Västerås Akelius säljer alla sina lägenheter i Västerås till Willhem. Överskottet ska gå till att renovera miljonprogrammet.

Drygt 1200 lägenheter i Västerås får en ny hyresvärd i och med affären. I uppgörelsen ingår även Akelius bestånd i Linköping. Totalt berörs 1400 lägenheter.

– Överskottet går till att renovera miljonprogrammet, där Akelius årligen uppgraderar för 1,5 miljarder, säger Akelius koncernchef Pål Ahlsén i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Willhems vd Mikael Granath kommenterar affären så här i ett pressmeddelande:
– Fastigheterna är intressanta och har ett utmärkt läge på respektive ort samt kompletterar befintlig portfölj på ett bra sätt.

Willhem AB äger och förvaltar 12 000 hyreslägenheter och finns på nio orter runt om i Sverige: Borås, Ulricehamn, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Karlstad, Linköping, Malmö och Stockholm.

Annons
Läs också Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.