Annons

Allergiker DO-anmäler sin hyresvärd

Söderhamn ​En hyresgäst hos Faxeholmen i Söderhamn har anmält sin hyresvärd till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Mannen, som är allergiker, har haft besvär med sin hälsa sedan han flyttade till en ny lägenhet och han menar att Faxeholmen inte bryr sig om hans och andra allergikers problem vilket är en form av diskriminering.

​Mannen fick problem med sin hälsa så snart han flyttade in i den nya lägenheten. Han har haft svårt att sova på grund av nästäppa, andningssvårigheter och astma och han upplever att ingen hos Faxeholmen tagit hans problem på allvar.

Hyresvärdens företrädare har bland annat enligt mannen sagt att de inte renoverar lägenheter för att de nya hyresgästerna är allergiker och övertar lägenheter efter rökare och djurinnehavare.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”… om deras inställning till allergiker är sådan ska de skriva klart och tydligt på hemsidan att blivande boende med astma eller allergi inte är välkomna som hyresgäster… i och med avsaknaden av ett sådant meddelande så ter sig deras inställning som diskriminerande.” skriver mannen i sin anmälan till DO.

Annons
Läs också Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Mikroskopisk chans att få upprättelse efter anmälan om diskriminering Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda DO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskriminering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.