Annons

Antalet lediga hyresrätter minskar

Nyheter Det blir allt svårare att få tag på en hyresrätt. Inte sedan 1992 har det funnits färre lediga lägenheter i Sverige.​
I september år 2007 var 30 304 lägenheter i Sverige outhyrda, en minskning med drygt 3 000 lägenheter jämfört med motsvarande period år 2006. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån, SCB, som presenterades på måndagen.
Av de outhyrda lägenheterna var drygt 20 000 lediga för omedelbar inflyttning. Resten stod tomma på grund av att husen skulle rivas eller på grund av reparation eller ombyggnad.
 
Det är främst i mindre kommuner som de lediga lägenheterna finns. 79 procent av de tomma lägenheterna finns i kommuner med färre än 75 000 invånare.
Flest lediga hyresrätter finns i östgötska Ydre där hela 21 procent av det kommunala bostadsbolagets lägenheter står tomma.
År 1998 var antalet lediga lägenheter drygt 62 000. Sedan dess har de minskat med 68 procent.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.