HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Antiksöndag på söder

Södermalm Nej, någon del av riksregalierna på drift dök inte upp när lokala hyresgästföreningarna Skottet och Svärdet höll Antiksöndag i samlingslokalen på Södermalm. Men besökare kom, och intressanta föremål också för den delen.

Den sista pjäsen som värderades av Anna-Kaisa Summanen Sjögren från Stockholms Auktionskammare var en ljuslykta tillverkad av Hjalmar Söderberg som gåva till sin son. Den ägde ett stort värde framförallt känslomässigt när den nu visades upp av en släkting i fjärde led.
En figurin från 1800-talet som saknade en matchande tavla bedömdes också, liksom en ostasiatisk byrå. Och en tavla fick i alla fall veta att den var ”lätthängd”.
Men somligt ägde större värde. Broschen från George Jensen värderades till 2 500. Minst. Och ett ljusstakspar uppskattades till 5 000 kronor.
30-40 värderingar gjordes under dagen och det är också ungefär så mycket som hinns med för att hinna föra ett resonemang kring varje sak. En ny antiksöndag på Söder är planerad under våren.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.