HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Äntligen dags att flytta in i Lyckeby

Karlskrona De blivande hyresgästerna har väntat länge på att få flytta in i sina nya lägenheter. Men i går var det dags för de första att ta sina lägenheter i Trädgårdsmästaren i besittning.
Foto: Linda Alfons
Maj-Lis Svensson visar var alla möbler ska stå. Hon har mätt lägenheten och planerat i förväg.

Det första spadtaget till sjuvåningshuset i Lyckeby togs i juni 2103 och i augusti förra året var det dags att anmäla sitt intresse för de 31 lägenheterna.

Maj-Lis Svensson visar tillsammans med representanter för Karlskronahem upp lägenheten dit hon flyttar in i dag.

Läs ocksåEmma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut”En kvinna med glasögon, gröna ögon, rött hår och piercing i näsan, samt ett nybyggt hus i gammal stil.

– Jag ville bo högst upp, men någon annan hade mer poäng. Då hamnade jag på femte våningen, det räckte mina poäng till, säger hon.

Men missnöjd är hon inte. Från den inglasade balkongen har hon havsutsikt och hon har fått välja tapeter och kakel och klinkers till badrummet själv. Och mitt emot kommer hennes svägerska att bo. Hon kan inte säga vad som är bäst med lägenheten

– Jag tycker att det är jättebra alltihopa. Planlösningen är öppen och det kändes bra första gången jag kom in här.

Läs ocksåHär söker 7 000 bostad - nu blir butiker nya hemHyreshus i Karlskrona och Mattias Åkesson

Hon visar och pekar.

– Där ska köksbordet stå. Där ska jag ha en soffa och två emmafåtöljer. Där ska tv:n sitta för där finns det uttag. Och där ska jag ha ett skåp. Och där ska det vara ett annat skåp, men jag har inte bestämt vilket.

Karlskronahems ordförande Börje Dovstad (FP) är nöjd:

Läs ocksåHär "röstar" Storviksborna inför nybygge

– Vi är jätteglada att ha en officiell invigning av de nya hyresrätterna i Lyckeby. Projektet har varit jättespännande från början till slut. Vi har kunnat bygga till hyfsat rimliga kostnader. Det har blivit bra materialval och bra energivärden, så det är miljövänligt.

Inflyttningen i ett helt nytt hus är en logistisk utmaning, men det har Karlskronahem löst.

– Vi har delat upp så att alla har fått tilldelade tider så att de inte ska behöva trängas i hissen, säger Ann Wibom, marknads- och bobutikschef.

Två pass om dagen finns det och de flesta har velat flytta in i början eller slutet av veckan. Däremot var det ingen som ville flytta på onsdag.

Hela veckan finns personal på plats från Karlskronahem för att svara på frågor och hjälpa till. I en lokal i källaren har de bullat upp med informationsmaterial, mackor och semlor. Där finns Ingrid och Göte Svensson som kollar läget inför sin flytt. De flyttar från en villa till en tvåa så de har rensat rejält bland sina ägodelar. Men de har längtat efter flytten.

– De har väl hållit på i två och ett halvt år och prata om det, men nu är det äntligen dags! säger Ingrid Svensson.

Fakta: Trädgårdsmästaren

Trädgårdsmästaren är namnet på huset på Riksvägen 12 i Lyckeby. Det finns ett likadant systerhus intill med seniorboende och på andra sidan om innegården ligger ett omsorgsboende.

Första spadtaget togs i juni 2013 och 2 februari 2015 var det dags att flytta in.

Huset har sju våningar plus suterräng och 31 lägenheter med två eller tre rum.

Hyran inklusive inglasad balkong, källarförråd och bilplats är 7 221–7 721 kronor i månaden för en tvåa. Treorna kostar 8 694–8 754 kronor i månaden.

Läs också Karin har bott nästan 70 år i lägenheten – ”jag vill inte flytta om jag inte måste” Hyr unikt hus av kommunen – flydde stan under pandemin

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.