HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Aros-Gävles regionordförande Torbjörn Rönnkvist död i covid-19

Gävleborg Hyresgästföreningen i region Aros-Gävles ordförande Torbjörn Rönnkvist avled på tisdagen i sviterna av covid-19. Han blev 72 år.
Torbjörn Rönnkvist, ordförande i Hyresgästföreningen region Aros-Gävle, avled på tisdagen i sviterna av covid-19. Vännerna inom Hyresgästföreningen minns honom som godhjärtad och rakryggad. "Han jobbade för solidaritet och medmänsklighet under hela sitt liv", säger Hans Eklund, vice ordförande som nu axlar rollen som ordförande.

– Torbjörn var otroligt vänlig och intresserad av andra människor. Han var godhjärtad och ställde alltid upp för andra. Det är den ena sidan. Den andra är att han stod upp för det han trodde på, inte med dunder och brak men med ihärdigt arbete. Han gick bland annat emot sitt eget parti när han engagerade sig mot utvisningar av flyktingar, säger Hans Eklund, vice ordförande för Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, som nu har trätt in som ordförande.

Torbjörn Rönnkvist var regionordförande för Hyresgästföreningen i Aros-Gävle från 2011 och framåt. Tidigare var han även förtroendevald för Socialdemokraterna i Gävleborgs läns landsting (numera Region Gävleborg) och till sin bortgång i Svenska kyrkan. Han bodde i Sandviken.

Läs ocksåNya ägaren höjde hyran felaktigt – hyresgästen Ann-Sofie: "De nonchalerar oss"Rödmålad brukslänga i trä, blommor i rabatten, en allé med träd som börjar gå från grönt till gult, Ljusne, ADR Fastigheter höjde hyran utan att förhandla, tidigare Anera/Hälsinge kulturfastigheter

Hans Eklund beskriver Torbjörn Rönnkvist som att han var en sammanhållande kraft i Hyresgästföreningen i regionen.

– Han har varit viktig både organisatoriskt inåt, i kontakterna med förtroendevalda och anställda, och som en värdig representant utåt. Han har åtnjutit respekt från personer i alla politiska läger, genom sitt sätt vara och agera. Sen tiden som landstingspolitiker hade han vänner i alla partier, säger Hans Eklund.

Annons

Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen, delar Hans Eklunds bild av Torbjörn Rönnkvist.

Läs ocksåMånga betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningenJulia Lagerman på en grönskande innergård under ett träd. Julia protesterade och slapp flytträkning

– Jag kommer att sakna Torbjörns lågmälda, kloka funderingar. Han var en person som stod för sina värderingar och var inte rädd för att ta fighten vare sig med fastighetsägare eller politiker. Samtidigt var han intresserad av människor och såg något positivt i varje enskild människa. Hyresgästföreningen kommer att bli fattigare när han inte längre finns med, säger hon och fortsätter:

– Han stod verkligen på vanliga människors sida. Han engagerade sig under flyktingkrisen och när migrationsdebatten förändrades stod han kvar vid sina väldigt tydliga värderingar. Han stod också för ett väldigt fint ledarskap som ordförande, ett lyssnande ledarskap.

Annons

21 januari har regionstyrelsen sitt första ordinarie möte i år och då kommer styrelsen att utse en tillförordnad ordförande som kommer att leda Hyresgästföreningen region Aros-Gävle fram till att en ny styrelse och ordförande utses vid regionfullmäktige 17 april. Region Aros-Gävle består av Gävleborgs, Västmanlands och Uppsala län samt Norrtälje kommun.

Läs ocksåHyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"Byggbuller i Eriksberg, Sam, Anders, Eva och Lena i soffan i Lenas vardagsrum
Corona i Hyressverige
Läs också Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner Ovaccinerad isolerade sig i fritidshuset – nära mista hyreskontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.