Annons

Barnfamiljer tvingas till flytt

Örebro Örebro kommun går mot strömmen. I resten av landet vräks allt fler barnfamiljer. Men inte i Örebro.

Under första halvåret vräktes inget barn i Örebro kommun. Anledningen är att Örebro kommun arbetar förebyggande och på så sätt lyckats hålla regeringens nollvision.

2007 satte nämligen regeringen upp en nollvision om vräkningar av barnfamiljer. Trots det visar Kronofogdens siffror på en ökning i hela landet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi samarbetar med Kronofogden och med hyresvärdarna. De rapporterar till oss när någon fått ett vräkningsdatum så att vi kan kontakta familjen.

Annons

Sen sätter vi oss ner tillsammans och ser vad vi kan göra för att undvika vräkning, säger Åse Olsson som på Hyres- och skuldgruppen till Nerikes Allehanda.

I länet i övrigt har sju barnfamiljer vräkts i år – jämfört med 15 förra året. Flest barn utsätts för vräkning i Karlskoga kommun. Där har hittills i år fyra barnfamiljer vräkts.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.