HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Betalade inte hyrorna – stäms på 72 000 kronor

Helsingborg Hyresvärden stämmer hyresgästen på cirka 72 000 kronor. Det är pengar hyresvärden vill ha in för obetalda hyror.
Foto: Pixaby
Nycklarna ska omedelbart lämnas tillbaka och hyran för flera månader betalas.

Hyresgästen stäms vid Helsingborgs tingsrätt och värden vill, förutom ha pengar för obetalda hyror, att mannen avhyses omedelbart.

Det var styvpappan som först var skriven på kontraktet på adressen i centrala Helsingborg. I slutet av förra året sade pappan upp lägenheten. Efteråt hörde sonen av sig och frågade om han inte fick bo där ett tag. Värden sa ja och kontrakt skrevs för ytterligare två månader. Det var också nu som hyrorna, som ligger på över 8 000 kronor i månaden, slutade betalas in. Enligt stämningsansökan gick de två månaderna som stod på kontraktet men mannen flyttade inte.

Hyresvärden begärde handräckning att han genast skulle flytta men hyresgästen bestred. Han menade att det fanns en muntlig överenskommelse på att han fick bo kvar. Mannen har, enligt stämningen, sedan dess inte betalat hyrorna trots inkassokrav.

Fastighetsbolaget skriver till tingsrätten att de kommer att lämna in mer bevis när hyresgästen har gett sin inställning till stämningen.

Ärendet är ännu inte utsatt till förhandling.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.