Annons

Billig hyra ska locka unga i Bengtsfors

Bengtsfors Teckna ett hyreskontrakt nu och få 500 kronor rabatt på hyran i ett år. Det är Bengtsforshus nya recept för att fylla tomma lägenheter, som riktar sig till unga hyresgäster.

Pär Nilsson är samordnare på Bengtsforshus och pappa till idén med hyresrabatter riktade till unga som tecknar nytt kontrakt.
– Jag såg att vi har väldigt många små lägenheter som står tomma och samtidigt pågår en mediedebatt om att många unga bor kvar hemma och inte kan få något eget, säger han.

Enlig Pär Nilsson har Bengtsforshus runt 14 procent tomma lägenheter, flest i Dals-Långed. Unga i Bengtsfors är med andra ord inte ofrivilliga mambos på grund av att det råder bostadsbrist.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Har ni för höga hyror eller känner unga inte till att ni finns?
– Det är nog en kombination. Det kan vara för dyrt om man inte har jobb, men det beror nog även på att Bengtsforshus varit för dåliga på att marknadsföra sig, säger Pär Nilsson.

Annons

I helgen höll Bengtsfors kommun näringslivsmässa och då fanns Bengtsforshus på plats för att marknadsföra sin kampanj. Ett tiotal visade intresse, varav hälften var mycket intresserade. Inga kontrakt skrevs på under mässan, det görs på kontoret.
– När jag gjorde kampanjen var mitt mål åtta nya kontrakt. Jag hade fyra intresserade redan innan mässan, så vi är nästan i hamn. Det är över förväntan, säger Pär Nilsson.

Annons
Fakta: Bengtsforshus ungdomsrabatt

Hyresrabatten är 500 kronor per månad i ett år.
Den gäller alla lägenhetsstorlekar och i alla delar av Bengtsfors.
Rabatten gäller personer under 25 år som tecknar ett nytt kontrakt hos Bengtsforshus.
Kontraktet ska vara tecknat mellan 1 april och 1 juli i år.
Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Läs också I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Hyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte" Fick sparken som vd för Bengtsforshus - polisanmäler kommunen för förtal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.