Annons

Bolag bjöd på dyra viner och magdans

Tyresö Viner för 650 kronor flaskan, dyr middag och magdans. När Tyresö Bostäder bjöd tio anställda slutade notan på 13 000 kronor. "Jag tycker inte det är så mycket", säger vd:n.
Foto: Kenneth Samuelsson
När Tyresö Bostäder bjöd anställda på middag och matlagningskurs ingick en magdansshow.

När Tyresö Bostäder tackade av en kollega slutade notan på 12 913 kronor. Då ingick bland annat två flaskor vin för 650 kronor flaskan, en flaska för 398 kronor, matlagningskurs,och en kvinna som dansade magdans vid bordet. Bolagets vd, Maria Öberg, berättar att det var tio personer med vid middagen.

– Det var avtackning för en person som jobbat länge. Det var ledningen, mellanchefer och de som jobbade närmast personen, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tycker du inte att middagen som kostade 12 913 kronor är väldigt dyrt?
– Nej det tycker jag inte, vi var tio personer och sedan ingick det en aktivitet också. Vi hade en egen kock och värdinna och lagade libanesisk mat som vi sedan åt, säger hon.

Vem betalar middagen?
– Det gör Tyresö Bostäder, säger hon.

Annons

Middagen kostade över tusen kronor per person – hur ser du på att ni äter dyra middagar och köper vin för hyresgästernas pengar?
– Jag tycker inte det är så mycket, vi tackade av en kundservicechef och det ingick en aktivitet i summan.

Läs ocksåSpriten borta när bostadsbolagen bjuder på fest

Ni köpte vin för 650 kronor flaskan, vad är din kommentar till det?
– Jag förstår att du ställer den frågan, men jag tycker att kostnaden per person bli rimlig.

Tyresö Bostäders representationsregler säger att bolaget kan bjuda på alkohol vid personalfester och representation om det godkänns av chef eller vd. Men måttfullhet ska råda. Alkoholfria alternativ ska alltid erbjudas. Enligt Maria Öberg betyder det i praktiken att de ”brukar sätta gränsen vid två glas öl/vin per person. Ingen sprit.”

Exemplet med Tyresö Bostäders representation är en del i Hem & Hyras granskning av de kommunala bostadsbolagens alkoholpolicy.

Annons
Läs ocksåAnhörig fotade vanvårdad lägenhet – nu blir hyresgästen av med kontraktetEn tvådelad bild som visar två belamrade och smutsiga rum. Ett badrum med en skitig toalettstol och golvet täckt av svarta avfallspåsar. Ett rum med en mycket smutsig säng utan sängkläder, omgiven av diverse skräp och flera kartonger rödvin av märket "Wanted Zin".

Den visar att en majoritet av bolagen i länet bjuder på öl och vin till sina anställda.

 

Läs också Oväntad vändning - bilder på vanvårdad bostad fick ny förklaring Värden vill vräka för vanvård - ifrågasatta bilder blir bevisning Församling kräver giftermål för att hyresgäster ska få bo ihop - "ingen har klagat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.