Annons

Borlänges nya hyror klara

Borlänge Tunabyggens nya hyror är klara. Bostadsföretaget ville höja med 5,0 procent men efter förhandling med Hyresgästföreningen blir höjningen 1,9 procent.

Borlänges kommunala bostadsföretag lade tillsammans med Rättviksfastigheter de högsta hyreskraven när förhandlingarna om 2013 års hyror inleddes, 5,0 procent. 

Rättviksfastigheter höjer hyran med 1,8 och Tunabyggen något mer, 1,9 procent. Tunabyggen skriver i ett pressmeddelande att den nya hyran tas ut från 1 februari och höjningen för januari månad kommer att slås ut under året.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Om man ser till Tunabyggens befintliga lägenhetsbestånd och hur det ska skötas så är höjningen okey. Den ligger också ungefär på samma nivå som övriga kommunala bostadsföretagens höjningar i Dalarna, säger förhandlingschef Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Annons

Marcus Kjellin och Hyresgästföreningen är fortsatt kritiska mot Tunabyggens tankar om hur nybyggnationer och renoveringar ska ske.

– De planerna är inte realistiska och det är fortfarande den stora och viktigaste biten i i våra diskussioner med företaget, säger Marcus Kjellin.

Annons
Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om kritiken i flera artiklar. Bland annat när kommunens planer på att sälja sina serviceboenden blev kända i slutet av oktober och i en jämförelse mellan Kopparstadens försäljningsplaner en månad tidigare. 

Fakta: Nya hyror i Dalarna 2013
Bärkehus 2,0
Gamla Byn 1,8
Gagnefsbostäder 2,0
Hedemorabostäder 1,8
Kopparstaden 1,8
Leksandsbostäder 1,8
Ludvikahem 1,8
Malungshem 1,8
Norra Dalarnas fast 2,5
Orsabostäder 2,7
Rättviksfastigheter 1,8
Säterbostäder 2,2
Tunabyggen 1,9
Vansbrohem 2,3
Läs också Hyresgäster som stäms: Öppet mål för värdarna – får igenom sina krav utan granskning Släkting stämdes för hyres­skuld på över 80 000 kronor: "Jag fick en chock" Skador och saknade gardinbeslag - här är bolaget som inte tvekar att stämma sina hyresgäster Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.