Annons

Bostaden i projekt mot ensamhet

Västerbotten Kommunala bostadsbolaget Bostaden samarbetar med Umeå BSKT i ett projekt mot ensamhet. Bland annat ska volontärer besöka människor som behöver stöd.
Foto: Bostaden, Picryl
Anders Hugosson, Bostaden AB.

Umeå BSKT, stadens elitlag i basket, ligger bakom och har startat projektet. Bakgrunden är att studier visar att upp mot 300 000 människor i Sverige lever mer eller mindre ensamma. Kommunala Bostaden har anslutit till projektet som bland annat går ut på att utbilda elitspelare till volontärer som ska besöka människor som behöver stöd.

– Vi vill med hjälp av det här projektet stödja och hjälpa personer som har svårt att komma ut på egen hand eller som bara behöver någon som hälsar på ibland. Med stöd av olika samarbetsparter, bland annat Bostaden, kan vi genomföra dessa aktiviteter, säger Michael Jalmby, ordförande för Umeå BSKT och projektledare för ”Vara med – ingen ska behöva vara ensam”.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Som ytterligare en del i projektet informerar Bostaden sina hyresgäster om hur ensamhet kan brytas. Bland annat genom anslag i trapphusen med uppmaningar om att kontakta Frivilligcentralen, som samordnar volontärerna, om man vet någon som kan behöva stöd eller om man vill ansluta till volontärerna.

– Projektet gör dubbel nytta i samhället genom att göra gott för människor som är ofrivilligt ensamma samtidigt som det skapar meningsfull sysselsättning för elitidrottare, säger Anders Hugosson, marknadschef, på Bostaden.
– Det här samarbetet är en del i vår stora hållbarhetssatsning som vi tror och hoppas kan göra skillnad i samhället. Tillsammans kan vi skapa ökat välmående.

Annons
Läs också Katastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål" Efter Hem & Hyras granskning: Regeringen skärper regler för äldre hissar Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Yxman attackerade brevbäraren och grannen – får ändå bo kvar: ”Jävligt tur att han missade” Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.