HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bostadsbolaget i Göteborg vill höja hyran efter nyår

Göteborg Närmare 23 000 hyresgäster hos Göteborgs näst största hyresvärd riskerar höjd hyra efter årsskiftet.

Bostadsbolaget, eller mer formellt Göteborgs Stads Bostads AB, yrkar på att få höja hyrorna i Göteborg med mellan 0,5 och 4,5 procent från och med årsskiftet. För den som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor skulle det motsvara ytterligare upp till 225 kronor i månaden.

Närmare 23 000 hushåll runt om i Göteborg berörs av förhandlingarna som redan har inletts med Hyresgästföreningen. Orsaken till kravet uppges vara ökade drifts- och underhållskostnader. Än är det dock inte klart hur eventuella hyreshöjningar fördelas inom beståndet.

Läs ocksåNya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörsVar fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

Hyresgästföreningen vill i första hand veta hur Bostadsbolaget använt pengarna från 2012 års överenskommelse. Man påpekar också att Bostadsbolaget med sin goda ekonomi har fördel av låg ränta och inflation, medan många hyresgäster redan nu har svårt att få hushållsbudgeten att gå ihop.

Annons

Bostadsbolaget höjde senast hyrorna i mars i år. Inför förhandlingarna yrkade bolaget på att få höja hyran med upp till 3,5 procent, med samma motivering som nu.

Även systerbolaget Bostads AB Poseidon har påbörjat hyresförhandlingar inför nästa år, liksom en rad privata Göteborgsvärdar inom ramen för branschorganisationen Fastighetsägarna. Därmed pågår nu förhandlingar för ungefär 85 000 hushåll i staden.

Annons
Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Läs mer här om bostadsbolagen i Västra Götaland som redan har yrkat på hyreshöjningar inför nästa år.

Läs också Konsulter på dubbla stolar när hyresrätter ombildas i Göteborg Nu höjs hyrorna för var fjärde göteborgare Byggboom i Göteborg – Louisa är en av vinnarna
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.