Annons

Boverket granskar köerna

Nyheter Regeringen ger Boverket i uppdrag att granska hur fastighetsägarna förmedlar sina lägenheter. Syftet är att motverka diskriminering på bostadsmarknaden.​
Det var vid regeringssammanträdet 21 februari som Boverket fick uppdraget att undersöka fastighetsägarnas förmedlingsprinciper.
Bakgrunden är ett PM som skrevs av den förra regeringen våren 2006 och syftet är att motverka diskriminering på bostadsmarknaden.
– Boverket ska undersöka om hyresvärdarna har något kösystem eller om de bara väljer ut sina hyresgäster på måfå, säger Anders Lönnberg, chef vid finansdepartementets bostadsenhet.
 
Martin Hedenmo är enhetschef på Boverket. Han vet ännu inte hur granskningen ska genomföras, men förklarar att Boverket ska påbörja arbetet någon gång i maj.
Rapporten ska överlämnas till regeringen i december i år.
 

Annons
Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Varningen – så mycket dyrare kan det bli om marknadshyra införs Fler vill ha ombildning – fyra av tio skulle tacka ja till att köpa Lättare för unga i Västmanland att få bostad Drygt 9 000 hushåll i Uppsala bor fel Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.