HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boxholmshus bygger mer i Timmerö

Boxholm Det nya bostadsområdet i Timmerö kan växa ytterligare. Boxholmshus har köpt fem tomter av kommunen och planerar för nybyggnation.
Foto: Jenny Knutsson
Boxholmshus planerar att bygga fler marklägenheter på Gösvägen i Boxholm.

Kommunala hyresvärden Boxholmshus har för närvarande inte en enda ledig lägenhet att erbjuda den som behöver en bostad. 1 juni var det inflyttning i senaste nybygget, Solbacken med tolv lägenheter mitt i Boxholm.

Nu planerar bolaget för ytterligare nybyggnation, i utkanten av samhället. 2013-2014 byggde Boxholmshus sju marklägenheter fördelade på två etapper i Timmerö, nära Svartån. Där ska det bli fler bostäder.

Läs ocksåSju av tio svenskar vill att politiker fokuserar mer på bostäder

– Vi har köpt in fem tomter av kommunen. De ligger på Gösvägen mitt emot de hus vi redan har där, säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

Tio till tolv nya lägenheter liknande de som redan byggts på gatan planeras.

– Det är tanken just nu. Vi får se hur många vi får plats med.

Läs ocksåRegionråd blir regionchef

För att få hjälp med finansieringen planerar Boxholmshus att söka statligt stöd i form av investeringsbidrag till satsningen. Bolaget har redan beviljats sådana medel för andra projekt och Fredrik Noaksson tycker att det är ett bra sätt att stötta nybyggnation i mindre orter där det är svårt att ta ut en hyra som täcker kostnaderna.

– Det underlättar verkligen för nyproduktion i kommuner som Boxholm. Det är inte bara i storstäderna som det behöver byggas, säger han.

Boxholmshus arbetar med projekteringen av bygget och Fredrik Noaksson tror att det kan komma i gång inom några månader.

Läs ocksåVictoria Park skapar nya hem av outnyttjade förråd
Läs också Tomtpriser hinder för billiga hyror Villaägare får förtur i Älmhult

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.