Annons

Boxholmshus bygger mer i Timmerö

Boxholm Det nya bostadsområdet i Timmerö kan växa ytterligare. Boxholmshus har köpt fem tomter av kommunen och planerar för nybyggnation.
Foto: Jenny Knutsson
Boxholmshus planerar att bygga fler marklägenheter på Gösvägen i Boxholm.

Kommunala hyresvärden Boxholmshus har för närvarande inte en enda ledig lägenhet att erbjuda den som behöver en bostad. 1 juni var det inflyttning i senaste nybygget, Solbacken med tolv lägenheter mitt i Boxholm.

Nu planerar bolaget för ytterligare nybyggnation, i utkanten av samhället. 2013-2014 byggde Boxholmshus sju marklägenheter fördelade på två etapper i Timmerö, nära Svartån. Där ska det bli fler bostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har köpt in fem tomter av kommunen. De ligger på Gösvägen mitt emot de hus vi redan har där, säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

Tio till tolv nya lägenheter liknande de som redan byggts på gatan planeras.

Annons

– Det är tanken just nu. Vi får se hur många vi får plats med.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

För att få hjälp med finansieringen planerar Boxholmshus att söka statligt stöd i form av investeringsbidrag till satsningen. Bolaget har redan beviljats sådana medel för andra projekt och Fredrik Noaksson tycker att det är ett bra sätt att stötta nybyggnation i mindre orter där det är svårt att ta ut en hyra som täcker kostnaderna.

– Det underlättar verkligen för nyproduktion i kommuner som Boxholm. Det är inte bara i storstäderna som det behöver byggas, säger han.

Annons

Boxholmshus arbetar med projekteringen av bygget och Fredrik Noaksson tror att det kan komma i gång inom några månader.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.
Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.