HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bråk och blod i trapphuset – nu tvingas hyresgästen flytta

Tranås Ett nerblodat trapphus och hyresgäster som störs av skrik och att det slits i deras dörrhandtag om nätterna. Hyresnämnden anser att störningarna som mannen utsätter sina grannar för är så allvarliga att han nu måste flytta.
Foto: Jenny Knutsson
Mannen ska ha stört sina grannar genom att bland annat slita i deras dörrhandtag om nätterna. Nu förlorar han sitt hyreskontrakt. Bilden är från ett annat trapphus.

Hyresgästen flyttade in i lägenheten, som ägs av en privat hyresvärd i Tranås, 2016. Redan förra året vände sig värden till hyresnämnden och ville vräka mannen efter upprepade störningar. Då drogs ärendet tillbaka, men efter en rad händelser under våren 2020 fick värden nog och ansökte på nytt hos hyresnämnden i Jönköping om att hyresavtalet ska sluta gälla.

I ansökan till nämnden beskriver hyresvärdens ombud störningar i form av högljudda fester med hög musik, skrik och bråk och oväsen i trapphuset. Vid flera tillfällen ska mannen ha ringt på grannarnas dörrar, slitit i dörrhandtagen och skrikit att de ska öppna. En gång ska han ha ryckt så kraftigt i en lägenhetsdörr att den lossnade, vilket polisanmäldes som skadegörelse. Det ska också ha hänt flera gånger att nödsignalen till hissen trycks i gång.

Läs ocksåGrannarna står inte ut - nattsångare vräks

Enligt hyresvärden pågår störningarna flera gånger i veckan och efter ett sådant tillfälle i våras möttes hyresgästerna av ett nerblodat trapphus som fick saneras. Polis och ambulans har kallats till huset flera gånger.

När nämnden tog upp ärendet vittnade flera grannar om sina upplevelser och hur deras liv påverkas negativt av mannens beteende. Själv dök han aldrig upp till nämndens sammanträde och han har inte heller hört av sig till nämnden på något annat sätt.

Hyresnämnden gör bedömningen att störningarna är så allvarliga att mannen inte får bo kvar.

Läs ocksåCannabisförsäljning inte skäl nog för vräkning
Läs också Bordell via Airbnb inget skäl att säga upp hyreskontrakt Sönderslagen lägenhet var knarkcentral Därför står "Leo" utan hem – var tionde vräkning sker på grund av psykisk ohälsa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.