HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Buller och bång för Värnamos nya port

Värnamo Stora saker är på gång i Värnamo. På en av stadens mest centrala platser ska kvarteret Städet skapas med totalt 150 lägenheter.
, ,

Finnvedsbostäder och den lokala totalentreprenören Bygga kallade till en ceremoni för att inviga byggstarten på den så kallade Jochnicktomten. Den har stått tomt i över 20 år, sedan Jochnick & Norrmans mekaniska verkstad revs.

Och det har varit en del turer kring tomten och vad som ska ske där, något som till slut landat i ett nytt bostadskvarter med hyreslägenheter.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Nybygget sker i två etapper och totalt blir det 150 lägenheter av olika snitt. Kvarteret får även underjordsgarage, kvarterslokal och hobbyrum.

– Det här känns mycket spännande. Vi bygger den nya entrén till Värnamo, både när man kommer norrifrån och söderifrån, säger Finnvedsbostäders vd Mikael Nordholm.

För ett halvår sedan öppnade Hussein Chahrour en pizzeria mitt emot den öde tomten.

Läs ocksåAllt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat"

– Det här känns jättebra. Jag har sett fram emot detta. Vi vill ju återuppliva området här så det känns kul. Jag har bott 24 år i Värnamo och ser att det växer och växer. Det behövs verkligen fler lägenheter, säger han.

Inflyttning i första etappens 75 lägenheter beräknas till november 2017. Omkring 30 personer har redan visat intresse. För en av de mest attraktiva lägenheterna, en marklägenhet, finns det sju intresserade som vill flytta in.

Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.