Annons

Byggstart för nya hyresrätter på Hisingen

Göteborg ​​I går gick startskottet för de närmare 200 hyreslägenheter som kommunala Bostadsbolaget ska bygga i Kvillebäcken på centrala Hisingen. På plats fanns ett antal förskolebarn som innan byggstart fått vara med och lämna förslag på vad de anser viktigt i sin närmiljö.
– Om vi ska bygga för framtiden så är det naturligt att använda framtidens experter, motiverar Stefan Kristiansson, Miljöpartistisk styrelseordförande för Bostadsbolaget.
Det blev en annorlunda byggstart där fyra-femåringarna och deras förslag på vad ett bra bostadsområde ska innehålla stod i centrum. Och förslagen var både konkreta och i många fall fullt genomförbara.
”Det ska vara nio gungor så barnen slipper stå i kö. Vuxna får också gunga.”
 
”En kulle att åka pulka på och en lian att hänga i.”
 
”Två pooler att bada i och ett högt träd med trappor”.
 
”Klätterställningar, gungor och en glasskiosk.”
 
”Hinkar och spadar man kan låna, en snurrbräda och en cirkusplats.”.
 
 
– Vi ska verkligen försöka ta vara på så mycket som möjligt av de här önskemålen och göra vad vi kan för att förverkliga dem, säger Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs. Allt annat skulle ju vara ihåligt.
 
– Vi satsar mycket på att lyfta fram barnperspektivet i boendet, fortsätter Bertil Rignäs, vars bolag har som ambition att nästa år vara Sveriges mest barnvänliga bostadsföretag. Och då är det självklart att barnen själva ska kunna vara med och påverka så att vi får bra och trygga lekmiljöer.

 

De närmare 200 hyresrätterna byggs i två etapper och består bland annat av ett höghus med 16 våningar, ”troligen det högsta huset på Hisingen” enligt Bertil Rignäs.  De övriga husen blir 6-8 våningar höga och samtliga byggs i lågenergiteknik.
 
Trots att det dröjer fram till våren 2013 innan det är dags för inflyttning i etapp ett är intresset redan stort, enligt Bertil Rignäs.

 
– Vi har många som varje dag hör av sig till oss på Bostadsbolaget och är intresserade av lägenheter och därför känns det fantastiskt att äntligen kunna byggstarta Kvillebäcken och börja få ordning på det här området.

Annons

 
– Samtidigt behöver vi öka takten i nybyggnationen och för oss är det ganska lagom att ha tre projekt som rullar kontinuerligt. Samtidigt har vi många planer och så fort vi får chansen att kunna få en byggbar tomt så startar vi byggnationen omgående.

Annons
Lägenheterna i Kvillebäcken blir allt från ettor till fyror. I etapp ett blir de flesta lägenheter tvåor och treor och i etapp två där byggstarten är planerad till nästa vår och med inflyttning våren 2014 dominerar de mindre lägenheterna.
 
Den totala investeringskostnaden i Kvillebäcken är enligt Bertil Rignäs cirka 500 miljoner kronor. Utöver Kvillebäcken bygger bolaget också nytt i det så kallade Dockhuset på Eriksberg och på Dragspelsgatan i Västra Frölunda.

Läs också Guide till hemförsäkringar Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Haveri för hyresförhandlingar i Göteborg – 110 000 hushåll berörs Hyresgäster hos kommunala värdar kan riskera ockerhyra Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.