Annons

Cirkeln sluts i Majelden

Linköping Cirkeln är sluten. På tomten vid Vårdkasvägen spelade Carina Rosén brännboll som barn. Nu är hon en av hyresgästerna som precis flyttat in i Stångåstadens nybyggda lägenheter.
Foto: Jenny Knutsson
, , , , ,

Tallbacken i området Majelden består av två huskroppar med fem våningar som är sammanbyggda med en förskola i bottenplanet. På onsdagen var det invigning av de 28 nya lägenheterna och Carina och maken Lars Rosén var på plats tillsammans med grannen Annelie Sörensen. Trots att de bara hunnit bo i samma hus några veckor har de redan funnit varandra och grannsämjan är god, intygar de.

– Jag är uppväxt i de här kvarteren, säger Carina Rosén.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det var en starkt bidragande orsak till att paret nappade när kommunala  Stångåstaden presenterade sina nybyggnadsplaner. Men framför allt ville de ha en mindre bostad. De senaste tio åren har Carina och Lars bott i en av bolagets lägenheter i Berga.

– Den var också helt ny när vi flyttade in där. Det är nog väldigt svårt att flytta till en gammal lägenhet när man är van vid något som är nytt och fräscht, säger Lars.

Hyran för den nya bostaden, en tvåa på 61 kvadratmeter, ligger på 8 800 kronor i månaden, plus hyra för garage och parkeringsplats. De konstaterar att det är mycket pengar, men tycker inte att det är för mycket i förhållande till standarden.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

– Vi bor på fjärde våningen och har fin utsikt. Än så länge. Den försvinner väl när det nya huset som ska byggas intill kommer upp, befarar Carina.

Annelie Sörensen kommer från Vadstena men jobbar i Linköping och är glad över att ha fått tag i en bostad till sig och familjen. Dessutom har dottern fått plats på förskolan i samma hus.

– Jag har stått i kö sedan 2009, säger hon.

Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

För att få lägenhet i Tallbacken krävdes drygt tre års kötid, vilket är kortare än för många av Stångåstadens äldre lägenheter.

Annons

– Det har nog att göra med att hyrorna är höga när det är nytt, tror Annelie Sörensen.

Själva invigningen förrättades av barn på förskolan som avtäckte en bänk som samtidigt är ett konstverk. De assisterades av konstnären Joanne Hoffsten och Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist. Sedan hade de som ville möjlighet att titta närmare på en av lägenheterna.

Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.