HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Containrarna blir kvar i Kristineberg över sommaren

Oskarshamn Det var optimism som präglade målsättningen att börja gräva ner de nya sopbehållarna i Kristineberg innan semestern. Bygglovet gjorde att planerna har fått skjutas på framtiden.
Foto: Linda Alfons
Christian Wallin slänger sina sopor i containern.

– Vi har inte fått starttillstånd från kommunen förrän nu. Det betyder att vi inte kunnat sätta grävskopan i marken, säger Bo Nilsén, förvaltare hos Byggebo.

Den ursprungliga planen var att gräva ner de första av de soptankankar som ersätter sophusen i Kristineberg. Men så blev det alltså inte. Bygglovshandläggningen tar tio veckor, så även i detta fall.

Läs ocksåHär rotar värden igenom hyresgästernas sopor – se filmen: ”Kan läsa vår post”

– Vi var väl för optimistiska.

Det hade förstås gått att börja gräva nu, men i så fall hade det blivit tre meter djupa hål i marken som fått stå över semestrarna.

– Det är för riskabelt att ha så stora gropar stående, säger Bo Nilsén.

Läs ocksåHär håller sensorer koll på soprummen - efter lyckat test digitaliseras alla kärl

Därför ägnar de sig nu åt förberedande arbete, till exempel att fälla träd, och själva grävandet kommer igång i augusti.

Fram tills att de nya sopbehållarna kommer i marken får hyresgästerna i Kristineberg fortsätta att slänga sina sopor i de containrar som placerats ut tillfälligt sedan soprummen stängdes.

Har det varit några klagomål på containrarna?

Läs ocksåSopkameror halverar stöket – ändå nödlösning: ”Ger en konstig känsla hos många”Den här dagen har någon lämnat en uttjänt bäddmadrass på marken vid Mattias Hörnstens sopstation vid Peppareds torg i Balltorp. En av hyresvärden Förbos nya övervakningskameror syns i bild strax ovanför Mattias axel.

– Nej, det har det inte varit. Hade det varit 30 grader varmt så hade det varit det. Vi tvättar dem vid behov och så är vi där åtminstone två gånger i veckan och lägger på luktförbättringsmedel.

När Bo Nilsén varit på plats har han inte heller känt någon lukt utom precis intill containrarna.

– Skulle det bli varmt så får vi vidta fler åtgärder. Vi tillåter inte att det blir för fränt, då får vi göra en extratömning, säger han.

Läs mer:

Hyresgästernas synpunkter påverkade placering av sopbehållare

Byggebo stänger sophus i Kristineberg

Läs också Värden rotade igenom Emmas sopor – skickade faktura på tusen kronor: ”Helt absurt” Sopböter – då behöver du inte betala: ”Det är en sorts skrämseltaktik”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.