Annons

De är årets bästa grannar

Borlänge För femte året i rad har Årets granne utsetts i Borlänge. I år prisades gruppen Gladare Jakobsgårdarna för sitt engagemang för grannar och miljön i bostadsområdet.
Lars Danielsson, Bengt Kellerman, Gunilla Mets, Ann Swahn och Sölve Wängefors var de fem av totalt åtta medlemmar i gruppen Gladare Jakobsgårdarna som kunde delta då Tunabyggens styrelseordförande Olle Ringborn överlämnade priset till Årets granne. Foto: HELENE HJORTH-ERICKSON

Tunabyggens styrelseordförande Olle Ringborn tackade särskilt för Gladare jakobsgårdarnas engagemang och arbete och Nils Tägtström, ordförande i Hyresgästföreningen i Borlänge, talade om vikten av att vara goda grannar och därmed bidra till både trygghet, gemenskap och trivsel i sitt hus och sitt bostadsområde. 

Gladare Jakobsgårdarna har bland annat hållit en trädgårdskurs i området och informerar om sopsortering och vikten av att inte skräpa ned. För prispengarna, 3 000 kronor, ska det bli en fest i området.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Gruppen består av åtta medlemmar och av dem kunde fem vara med och ta emot diplom och pris: Lars Danielsson, Bengt Kellerman, Gunilla Mets, Ann Swahn och Sölve Wängefors.

Ett trettiotal hyresgäster var med under kvällen som avslutades med att det bjöds på italiensk buffé.

Annons
Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.