Annons

De fick rätt – störande granne sägs upp

Västra Götaland ​En småbarnsfamilj i Borås har utsatts för störningar från grannen. Det skulle grannen inte ha gjort. Nu är hon uppsagd.

Sedan sommaren 2007 hyr en småbarnsfamilj en etagevåning i ett radhus i Borås. De yngsta barnen är ett och tre år gamla.

Annons
Under vardagsrummet bor en äldre kvinna som på olika sätt har stört barnfamiljen. Ord som pack och hora har varit vardagsmat. Tvättider har ändrats. Klockan fem på morgonen har barnfamiljen blivit väckta av att den äldre kvinnan knackat i taket.
När ärendet avgjordes i hyresnämnden ansåg man att småbarnsfamiljens löpande anteckningar och vittnesmål var tillräckliga bevis på att störningarna ägt rum.
Enligt hyresnämndens beslut ska kvinnan sägas upp.
– Bevisningen tycker hyresnämnden är tillräcklig och det får vi rätta oss efter. Hyresgästen är nu uppsagd, säger fastighetsägarens ombud Hans-Åke Henriksson, Fastighetsägarna.
Den störande kvinnan är oförstående till det hon anklagas för.
Fastighetsägaren kommer inte att överklaga ärendet i hovrätten.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.