Annons

De städar trapphus på sommarlovet

Karlshamn ​Lycklig den som har ett sommarjobb – särskilt om det ger en chans att vara utomhus när solen skiner. Amanda Clang och Clara Bengtsson offrar några lovveckor på att sköta husen på Fridhem.

​De kommer gående längs Fridhemsgatan, dragande på en stor kärra med diverse trädgårdsredskap och glatt leende i solskenet. Amanda Clang och Clara Bengtsson har nyss gått ut första året på gymnasiet och ägnar nu tre veckor åt att sommarjobba för Karlshamnsbostäder i bostadsområdet Fridhem.

Att lägga sin lediga tid på arbete är inget som stör dem. Tvärt om, båda sommarjobbade som fastighetsskötare även förra sommaren.

– Det är skönt att vara ute, konstaterar Amanda Clang. Nu tömmer vi alla papperskorgar. Men när det regnade förut var vi inne och städade.

Kollegan Clara Bengtsson nickar mot portarna i huslängan intill.

– Det är 43 trappor som ska städas, så om det regnar har vi att göra ändå.

Arbetsdagen varar från sju på morgonen till fyra på eftermiddagen, och arbetsuppgifterna skiftar.

Karlshamnsbostäders unga sommarjobbare får inte använda maskiner i arbetet, så när buskar och rabatter skulle ansas häromdagen fick Amanda och Clara sköta räfsning och ogräsrensning.

– Men det var skönt för det var sol hela dagen, säger Amanda Clang.

Till hösten återvänder hon till andra året på samhällsprogrammet i Olofström, medan Clara Bengtsson fortsätter på hotell- och restaurangprogrammet i Karlshamn. Men först: sommarlov!


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.