Annons

Delade meningar om nya bostadspolitiken

Nyheter Åsikterna går isär gällande de nya bostadspolitiska målen. En väg bort från planekonomin, anser Per-Åke Eriksson, vd för Fastighetsägarna. En avrättning av bostadspolitiken som idé, anser Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen.​
Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen, skräder inte orden när hon beskriver effekterna av regeringens förslag till att omformulera de bostadspolitiska målen.
– Det är en avrättning av bostadspolitiken som idé. Bostäder är inte längre ett politikområde, utan något som marknaden ska sköta, säger hon.
Tidigare var ett av målen med bostadspolitiken att den skulle främja en god uppväxt för barn och ungdomar. Den formuleringen är nu struken och det innebär en dramatisk förändring, enligt Barbro Engman.
– Det här är en reträtt från samhället till marknaden, säger hon.
Per-Åke Eriksson är vd för de privata fastighetsägarnas organisation, Fastighetsägarna. Han tycker att det nya målet för bostadsfrågorna är lite väl allmänt hållet, men att det trots allt innebär en förbättring jämfört med det tidigare.
– Det kan ses som en markering och en väg bort från planekonomin mot mer marknadsmässiga termer, säger han.
 

Annons
Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.